Sergen

Güncelleme Tarihi:

Sergen
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1998 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Uzun zamandır basından, en yetkili ağızlardan Sergen'in İstanbulspor'la olan serüvenini dikkatle izliyorum. Sergen'in futbolculuğuna diyecek yok. Özel yaşamı sadece kendisini ilgilendirir. Sahaya çıkıp takır takır futbol oynuyorsa, yapacak bir şey yok. Ya onu öyle kabul edersin, yahut da onunla ipleri koparırsın.

Sergen'in Beşiktaş'ta iken pekçok problemleri oldu. Mukavelesi bitti, İstanbulspor ona talip oldu. Ve bir transfer rekoruyla sarı siyahlı formayı Sergen'e giydirdi. İstanbulspor ve Cem Uzan bu parayı öderken, onun hakkında geniş bir istihbarat da yapmış olmalı. Onun iyi ve kötü taraflarını teraziye koymuştur, bastırmıştır parayı almıştır. Takım kötü gitti, maçları kaybetti diye İstanbulspor'u yok etmek olacak şey değil. Bu konuyu bir tarafa bırakalım, Sergen'in bugünkü durumuna şöyle bir bakalım.

Federasyon karar verir

En yetkili ağızlardan aldım. Sergen bugüne kadar İstanbulspor'dan 450 milyar almış, yani 1.5 milyon dolar. Bu onun hakkı. Neden? Çünkü anlaşması öyle. Sergen'in, ‘‘Maaşlarımı alamadım’’ diye Futbol Federasyonu'na müracaatı var. Mukavelede yazan maaş bir asgari ücret. Yani bir prosedür. İstanbulspor Kulübü de, Futbol Federasyonu'ndan gelen yazıya cevap vermiş. ‘‘Doğrudur, unutmuşuzdur’’ demiş ve parayı yatırmış. Futbol Federasyonu'na değil, Sergen'in adına yatırmış. Bu örnek ve bunun gibilerini ben Profesyonel Futbolcular Derneği'nde çok yaşadım. Özellikle 2. ve 3.Lig kulüplerinin maaş ve transfer ücretlerini ödememek için bazı davranışlarda bulunduğunu gördüm. Tabii, bu futbolcularla birlikte ben de dernek olarak federasyona mürcaat ettim. Kulüpler acilen bu paraları ödediler. Ödeyince de olaylar kapandı gitti. Söylemek istediğim şu; bir futbolcu ve bir kulüp tek başına mukaveleyi fesh edemez. Buna federasyon karar verir. Tabii, hukuk kurullarına danışarak.

Sergen yanlış yolda

Sergen'in bir vekili var; Şahin Ulu. Gazetelerde boy boy gözüküyor. Galiba hiç kuralları bilmiyor. Ve Sergen'i de yanlış yere sürüklüyor. Profesyonel Futbolcular Derneği ona mürcaat eden her futbolcunun yanında oldu. Yüzlerce örneği var. Kim isterse gelsin bilgisayardan tek tek isimlerini de alsın. Üstelik Futbol Federasyonu'ndan da tahkik etsin. Sergen bir gün olsun benim defalarca onu aramama, ona haber bırakmama rağmen ne derneğimizi aradı, ne de derneğimizin kapısından içeri girdi. Belki de yerini dahi bilmiyor. Profesyonel Futbolcular Derneği'nin hukuk danışmanı Levent Bıçakçı'dır. Ve bu işi ücretsiz yapmaktadır. Levent Bıçakçı, UEFA'nın tahkim kurulu üyesidir. Eğer Sergen'in aklı varsa yanındakiler de onu istismar etmek istemiyor, ondan para koparmayı düşünmüyorlarsa Sergen'i alıp derneğe getirsinler. Ve onun haklarını Levent Bıçakçı korusun.

Sergen bugün serbest değildir. Bu şartlarda da serbest kalması mümkün değildir. Yapılacak şey şudur; Sergen'le İstanbulspor Kulübü'nün arasını bulmak. Yahut da gidip Cem Uzan'a rica etmek. Türk futbolunun bu yaramaz çocuğunu tekrar futbola döndürmesi için onu astronomik olmayan bir ücretle isteyen kulübe bırakmak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!