Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

Güncelleme Tarihi:

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 09:18

Avustralya Açık tek erkekler çeyrek finalinde Rafael Nadal, rakibi Milos Raonic'i 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle yenerek adını yarı finale yazdırdı. Nadal yarı finalde, David Goffin'i eleyen Grigor Dimitrov ile karşılaşacak. Yarı finalin diğer eşleşmesinde bir diğer efsane isim Federer ile dünya 4 numarası Wawrinka karşı karşıya gelecek. Avustralya Açık'ta tek kadınlarda 2 numaralı seribaşı Serena Williams, İngiliz Johanna Konta'yı 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Mirjana Lucic Baroni de Karolina Pliskova'yı eleyip yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar çeyrek final müsabakasında 35 yaşındaki ABD'li Serena Williams ile 9 numaralı İngiliz raket Johanna Konta karşılaştı.Rod Laver Arena'da yapılan günün ikinci maçında ilk seti 6-2, ikinci seti de 6-3 kazanan Serena Williams 2-0'lık skorla yarı finale yükseldi. Serena Williams, yarı finalde 27 Ocak Cuma günü Hırvat Mirjana Lucic-Baroni ile mücadele edecek. Şimdi Williams kardeşler karşı karşıya gelir mi sorusu sorulmaya başlandı. 

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

PLİSKOVA'YI ELEDİ

Avustralya Açık'ta tek kadınlarda Çek Karolina Pliskova'yı 2-1 yenen Hırvat Mirjana Lucic-Baroni de yarı finale yükseldi. Çeyrek final maçında 5 numaralı seribaşı Pliskova ile 79 numaralı raket Lucic-Baroni karşılaştı. Rod Laver Arena'da oynanan müsabakanın ilk setini 6-4 alan Lucic-Baroni, ikinci seti 3-6 kaybetti ancak üçüncü seti 6-4 önde bitirerek 2-1'lik skorla yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

DİMİTROV, GOFFIN'I ELEDİ

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde Bulgar Grigor Dimitrov, Belçikalı rakibi David Goffin'i 3-0 yenerek yarı finale çıktı.
Melbourne'de düzenlenen Avustralya Açık'ta tek erkekler çeyrek final mücadelesinde, 15 numaralı seribaşı Dimitrov ile dünya 11 numarası Goffin karşılaştı.

Dimitrov, 6-3, 6-2 ve 6-4'lük setlerle karşılaşmayı 3-0 kazanarak, kariyerinde grand slam turnuvalarında ikinci kez yarı finale yükseldi. Bulgar tenisçi, yarı finalde Rafael Nadal-Milos Raonic maçının galibiyle mücadele edecek.

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

GÖZLER NADAL-RAONİC MAÇINA ÇEVRİLMİŞTİ
Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, Kanadalı rakibi Milos Raonic'i 3-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık'taki tek erkekler çeyrek final mücadelesinde 9 numaralı seribaşı Nadal, 3 numaralı seribaşı Raonic ile karşılaştı.

Biri Avustralya Açık'ta olmak üzere 14 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle Raonic'i 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.
Nadal bu galibiyetiyle, 2014 Fransa Açık şampiyonluğundan sonra ilk kez grand slam turnuvalarında yarı finale yükseldi.

İspanyol tenisçi, yarı finalde dünya 15 numarası Bulgar Grigor Dimitrov ile mücadele edecek.

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...
Milos Raonic, dünya 3 numarası...

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

Haberin Devamı

Nadal maç sonu büyük sevinç yaşadı.

Rafael Nadal, Serena Willams yarı finalde...

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Kadınlar:

Serena Williams (2) - Mirjana Lucic Baroni

CoCo Vandeweghe - Venus Williams (13)

Erkekler:

Roger Federer (17) -Stan Wawrinka (4)

Rafael Nadal (9) / Grigor Dimitrov (15)

FEDERER-NADAL FİNALİ İSTİYORLAR

Rod Laver ve Andy Roddick tenisin usta isimleri. Avustralyalı Laver, turnuvada Federer-Nadal finalinin hayalini kuruyor. Dünya 1 numarası Murray son 16’da Zverev’e elenmiş, Djokovic de henüz ikinci turda Özbek rakibi Istomin’e yenilmişti. 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Federer, Zverev'i yenip yarı finale yükseldi. 14 Grand Slam kazanan Nadal ise Milos Raonic yarı finale çıkma mücadelesi verecek. “Hem Djokovic’in hem de Murray’in elenmesi şaşırtıcıydı. Finalde de Federer ve Nadal’ı görmek güzel olur. 11 yıldır mücadele içindeler. Şimdi yine iyi bir şans yakaladılar. Ama bu kez gençler onları daha zorlayacak” diyen Laver, özellikle Federer’e övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

ŞAŞIRTICI

İsviçreli raket uzun süreli sakatlığının ardından kortlara döndü. Laver “35 yaşındaki Roger Federer’in şu an olduğu gibi oynadığını düşünmek şaşırtıcı. Altı ay boyunca kortlardan uzaktı. Çok sıkı çalışıyor” yorumunu yaptı. Federer-Nadal finali görmek isteyen bir diğer isim de Andy Roddick. Roddick’e göre eğer final bu iki isim arasında oynanırsa bu turnuva tarihinin en önemli maçı olabilir. 35 yaşındaki Federer’in üst düzey oynadığını ifade eden Roddick’in kadınlarda görmek istediği final ise Williams kardeşler arasında. (Al Jazeera)

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!