Serbest dalgıçlardan 5 madalya

Güncelleme Tarihi:

Serbest dalgıçlardan 5 madalya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 17:33

Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu’nun her yıl düzenlediği serbest dalış yarışlarına Türkiye damga vurdu.

Haberin Devamı

Türk milli takımı, 1 gümüş, 4 bronz madalya alarak turnuvanın en çok madalya alan ikinci takımı olan Türkiye, sualtı sporlarına en çok yatırım yapan Fransa ve Hırvatistan’ın ardından 4. Oldu. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen; “Milli birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan günlerde kazandığımız bu başarılar hepimize gurur verdi” dedi.

Serbest dalgıçlardan 5 madalya


İtalya’nın İschia Adası’nda 4-11 Ekim tarihleri arasında Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu(CMAS)’nun düzenlediği Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nda Türkiye en çok dikkati çeken ülke oldu. Serbest dalış milli takımımız, havuz ve sualtı sporlarına büyük yatırım yapan pek çok ülkenin sporcusunu geride bırakarak 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile ülkemize döndü.

Levent Ucuzal yönetiminde İtalya’ya giden Birgül Erken, Şahika Ercümen, Can Mehmet Arıkök, Engin Ünal ve Selahattin Akın, 11 ülkeden 55 sporcu ile yarıştı. Kazandıkları derecelerle 2 Türkiye rekoru kıran sporcularımız böylece İtalya, Fransa ve Hırvatistan’ın ardından milli takımlar sıralamasında 4.lüğü elde ettiler.
Serbest dalgıçlardan 5 madalya


MADALYALAR 44 METRE İLE 137 METRE DERİNLİKTEN GELDİ
Dünya Şampiyonası’nın kadın yarışmacılar kategorisinde ODTÜ Spor Kulübü’nden milli sporcumuz Şahika Encümen, Sabit Ağırlık Monofin Yarışması’nda 76 metreye dalarak dünya 3.sü oldu. Bronz madalya kazanan Encümen, aynı zamanda kendisine ait olan bu daldaki 70 metrelik Türkiye rekorunu da kırmış oldu. Sabit Ağırlık Bifin (çift palet) Yarışması’nda da 60 metrelik derecesiyle dünya 2.si olarak gümüş madalya kazanan Encümen, Sabit Ağırlıksız Paletsiz Yarışması’nda 44 metreye dalarak dünya 3.lüğünü elde ederek bronz madalya kürsüsüne çıktı.

Küp Apnea branşında ise İTÜ SAS sporcusu Birgül Erken 137 metrelik derecesiyle dünya 3.sü oldu. Bodrum Su Sporları Kulübü’nden milli sporcumuz Can Mehmet Arıkök’de Sabit Ağırlık Paletsiz Yarışması’nda 55 metrelik dalış derecesiyle dünya 3.lüğü ve bronz madalya kazandı ve ilk Türkiye rekorunu kırdı.
Serbest dalgıçlardan 5 madalya


TSSF BAŞKAN ÖZEN: 'KAZANILAN MADALYALAR DAHA ÇOK ANLAMLI'
Milli takım sporcularının kazandıkları madalyalarla Türkiye’nin derin denizlerdeki gururu olduğunu söyleyen Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Sualtı sporlarında dünya çapında iddialıyız. İlerleyen zamanlarda ülkemizin ismini dünya denizlerine altın harflerle yazdırmak için çalışıyoruz. Milli birliğe ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde kazanılan bu başarılar daha anlamlı oluyor. İlerleyen yıllarda milli sporcularımızı daha çok madalya kazanarak kürsüye çıkacaklarını düşünüyoruz” dedi. Şampiyonada 10 madalya kazanan İtalya birinci olurken, Türkiye ile Fransa 5’er madalya ile ikinciliği paylaştılar.

SUYUN ALTINDA ULUSLAR ARASI YARIŞMA
Küp Apnea yarışları, açık ve derin suda oluşturulan standart parkurda palet kullanılarak yapılan, dalgıcın performansı sırasında toplam ağırlığında hiçbir değişiklik olmayacak şekilde yatay olarak en uzun mesafenin alınmasıyla yapılır. 10 metre derinlikte 15 metre uzunluğunda ki yatay bir karede gerçekleşir. Sabit ağırlıklı dalış ise açık ve derin suda sporcunun paletle ya da paletsiz şekilde dikey olarak inmesi olarak tanımlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!