‘Serbest’ ama zor geçiş

Güncelleme Tarihi:

‘Serbest’ ama zor geçiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 21:27

İSTANBUL TEM otoyolunda bulunan Mahmutbey gişelerinde trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan ‘serbest geçiş’ çalışmaları sona erdi.

Haberin Devamı

Ancak, araçların ‘serbest geçiş’ yapabileceği platformlar yerleştirilse de eski gişelerin tam olarak kaldırılmadığı gözlendi. Çalışmalar başlamadan önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, “Bölge serbest geçiş haline getirilince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz” demişti. Ancak ‘serbest geçiş’ sonrası ilk iş gününde bölge trafiğinde rahatlama olmadı. Öyle ki Tekstilkent-Mahmutbey arası 7 kilometrelik yol yaklaşık 1.5 saatte aşılabildi. Saat 16.00’da Tekstilkent’te olan bir araç gişelerden 17.20 itibariyle geçiş yapabildi. Ters istikamette Mahmutbey gişelerinden önce de uzun kuyrukların devam ettiği görüldü.

CEZALI İŞLEM UYGULANDI

Dün sabah Ispartakule’de HGS gişesinden çıkış yapan bir araç, Mahmutbey gişelerinden geçerken 93.50 liralık ceza ile de karşı karşıya kaldı. Akşam dönüşte ise Mahmutbey’de ortak gişeden çıkış yaparak Ispartakule’de HGS’yi kullanan bazı sürücülere ‘giriş yok’ uyarısı ile 8.50 liralık ceza uygulandı. Bu cezaların vatandaştan tahsil edilip edilmeyeceği netleşmedi. 

BAKMADAN GEÇME!