Serap Özçelik'ten altın madalya geldi

Güncelleme Tarihi:

Serap Özçelikten altın madalya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 20:26

“Karatenin Şampiyonlar Ligi” olarak tanımlanan “Karate 1 Premier League”in İstanbul ayağı, yapılan müsabakalarla sona erdi.

Bağcılar Spor Kompleksi'nde yapılan ve 43 ülkeden 335 sporcunun katıldığı organizasyonun ikinci ve son gününde kadınlar kumite 50 kiloda Avrupa şampiyonu Serap Özçelik, altın madalya kazanırken, Türkiye ise genel sıralamada ikinci oldu.

Organizasyonun ikinci gününde erkekler ve bayanlar takım kata ile bayanlar kumite 50, 55 kilo, erkekler kumite 60, 67 kilo müsabakaları yapıldı. Son iki yılın Avrupa şampiyonu Serap Özçelik, üç maç kazanarak geldiği finalde Şilili Gabriela Bruno Piutrin ile karşılaştı. İlk kez karşılaştığı rakibi karşısında ilk puanını maçın bitimine 50 saniye kala alan Özçelik ardından rakibine bir puan verdi. 1-1 biten maçın sonunda hakem kararıyla 5-0 galip ilan edilen Serap Özçelik, altın madalyanın sahibi oldu. Bayanlar kumite 55 kilo finalinde Brezilyalı Valeria Kumizaki ile karşılaşan dünya gençler şampiyonu Tuba Yenen ise maçın son bölümünde rakibine üst üste iki puan vererek tatamiden yenik ayrıldı ve gümüş madalya kazandı.

Öte yandan turnuvanın ikinci günü bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Türkiye toplamda 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile genel sıralamada ikinci oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!