Senet karşılığı onay

Güncelleme Tarihi:

Senet karşılığı onay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sarpkaya, yurt dışına gidecek spor kafilelerini ilginç bir yöntemle belirliyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya, federasyonlardan önce başarılı olacaklarını garanti eden kağıdı alıyor, sonra yurtdışı izni veriyor.

GENÇLİK Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya'dan ilginç uygulama. Sarpkaya, yurt dışına gidecek kafilelerden, başarılı olacaklarına dair senet aldıktan sonra onay veriyor. ‘‘Efe’’ lakaplı Genel Müdür, bu ilginç uygulamasını ilk olarak Halter Federasyonu için yürürlüğe koydu. Tayland'a gidecek milli takım kafilesine onay almak amacıyla makama çıkan Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut, Genel Müdür'ün, ‘‘Listen çok kalabalık. Bana, başarılı olacağınaza dair, altında imzan olan bir senet verirsen ekibini onaylarım'' şeklindeki sözleri üzerine şoke oldu. Nuhut sporcuların alabileceği dereceleri bir kağıda tek tek yazıp altını imzalayarak onay alabildi.

Başarılarına garanti etmeden yurt dışına gidemeyen federasyonların ilki ise Judo oldu.

İtalya'daki Dünya Kupası'na bayanlar ve erkeklerde gitmek isteyen Judo Federayonu, Genel Müdür'ün istediği bu başarı garantisini veremeyince iki takımını da geri çekti ve Dünya Kupası'na gitmekten vazgeçti. Uygulama ile ilgili Hürriyet'e açıklamada bulunan Tevfik Sarpkaya, ‘‘Artık yurt dışına gidecek tüm federasyonlardan bu tür senetler isteyeceğim. Bu uygulamayla israfın önüne geçeceğiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!