Şefkatiniz bol olsun

Güncelleme Tarihi:

Şefkatiniz bol olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

28 Nisan 1998 günü Merkez Av Komisyonu toplanıyor. 1998-1999 yılı av mevsimi için, bütün yurtta geçerli olacak kararlar alınacaktır. Avcılara hayırlı, hayvanlara ise şefkati bol olsun. Geçmişten hatırladığımız gibi vicdanlarını çok av vurmaya endekslemişler ile kuru sıkı tehditleri adet haline getirmiş silah sektörünün temsilcilerinin arenası haline getirilecek olan toplantıda, her zaman olduğu gibi doğa ve hayvan severler sus pus oturtulacaklardır. Ben buradan, Hayvanları Koruma Derneği üyesi Emel Yıldız hanımefendiyi, bu toplantıya davet ediyorum. Hayvan deyince akıllarına sadece kediyle köpekleri getirmesinler, gelip doğanın garibanlarına da sahip çıksınlar! ‘‘Göç kuşlarını biz vuralım, Kaddafi'ye yedirmeyelim’’ diye ahkam kesenlere, ülkemizin yerli kuşları tüketildi göçerlerine kuçak açmalarını, yerli, göçmen ayırımı yapılmasının ilkel bir takıntı olduğunu söylesinler.

DANIŞTAY'IN KARARI

Elbette ki bizlere de konuşma sırası geldiğinde; son beş yıldan günümüze kadar uygulanan, haftada üç günlük avlanmanın, bir grup İstanbullu eli tüfeklinin dışında tüm ülke avcıları tarafından benimsendiğini, av hayvanlarında artış gözlendiğini münasip bir dille anlatmaya çalışacağız. Tükenme sınırındaki av hayvanlarının avlanma limitlerinin daha da artırılması konusunda ısrarcı olanlara, akıllarını başlarına almalarını salık vereceğiz, avın her güne açılmasının mümkün olamayacağını, bu konuda yüce Danıştay'ın kararları olduğunu bir kez daha hatırlatacağız.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu yeni av sezonu kuralları taslağında, avcı derneklerinden gelen anket cevaplarının değerlendirilmesini birlikte tartışacağız. Sonuçta, bir bardak suda koparılan fırtınaların ardından Bakanlıktan şutlanıp, alınacak kararların sorumlu altı üyesini başbaşa bırakacağız!

Milyonlarca avcıya yön, yine milyonlarca hayvana can verecek komisyon üyelerinin alacağı kararlara saygılıyız. Kişilerin kaprislerine uygun düşecek, onları mutlu edecek sapmalardan, vicdanen uzak kalıp ve tehditlere de yüreklerini kabartarak, hayvanlardan yana uzatacakları bilinçli ve şefkatli ellerini avuçlayıp, ayakta alkış tutmaya hazırız.

Düzeltme: Denizlerimizde balıkçılık yasağı; Akdeniz'de 1 Haziran- 1 Ekim 1998.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!