Mandalina hasadını çocuklar yaptı

Güncelleme Tarihi:

Mandalina hasadını çocuklar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 16:10

İZMİR’de mandalina hasat mevsimini üç günlük şenlikle kutlayan Seferihisarda ilk hasadı çocuklar yaptı. Mandalina bahçesine girerek mandalina toplayan çocuklar, ardından Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan yeni tesislerinin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Seferihisarda Mandalina Şenliği çocuklar tarafından mandalina hasadı yapılmasıyla başladı. Hasada Seferihisar Çocuk Belediyesine bağlı çocuklarla birlikte vatandaşlar da eşlik etti. Seferihisar Çocuk Belediyesi bahçesi ve önündeki park tamamen çocukların eğitim, gösteri ve eğlence alanı olarak yeniden düzenlendi.

Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan tesise Barış Mançonun adı verildi. Üç buçuk dönüm arazide yapımı tamamlanan tesis, birçok ilki de beraberinde getirecek. 4 ahşap atölye, 100 metrekarelik üstü kapalı tiyatro sahnesi, 2 kulis odası, 12 yaş grubu minik futbol ve basketbol sahası, sokak satrancı, engelli oyun parkuru, engelli salıncak, top havuzu, 3 ayrı bölgede dinlenme alanı, bünyesinde ofislerin de yer aldığı projede bir de sera yer alıyor. Tarım okulunun uygulama alanı olacak serada, öğretmenler eşliğinde çocuklara tarım dersleri verilecek. Tesiste 7 gün 24 saat güvenlik olacak, aileler çocuklarını büyük bir rahatlıkla bırakabilecek. Çocuk Belediyesinde eğitimlere katılan çocuklar, eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

Tesisin açılışında Seferihisar Çocuk Belediyesine kayıtlı çocukların oluşturduğu ekipler gösteriler gerçekleşti. Seferihisar Belediyesinin Mandalina Suyu dağıttığı etkinlikte Doğukan Manço yıllarca babası Barış Mançonun televizyon ekranlarında yaptığı Adam Olacak Çocuk" gösterisiyle yer aldı. Programda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, ’çocuk belediyesi’ uygulamasıyla çocukların hayatında eksik kalan boşluğu kültürle sanatla, sporla, sanatla doldurmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

Mandalina hasadını çocuklar yaptı

 Çocuk Belediyemizi bundan dört sene önce Sofyada UNESCOnun yaptığı Çocuk Dostu Kentler toplantısında anlatmıştım ve çok takdir toplamıştık. Çocuk Belediyesi her okuldan 10 öğrencinin katıldığı meclisle oluşuyor. Belediyemizin müdürleri, bu meclise kendi çalışma alanlarını anlatıyor. Bu çocuklar da hangi alana ilgi duyuyorsa o müdürlükle beraber haftada bir saat o çalışmaya başlıyor. Başkanları da sandıktan gizli oylamayla seçiliyor. O da gölge bir başkan benimle beraber çalışıp, toplantılara giriyorlar. Çocuk Belediyesinin aslında birden çok faydası var. Birincisi çocuklarımız bir özgüven kazanıyor İkincisi kentle ilgili kendilerini sorumlu hissediyorlar ve katkı vermeye başlıyorlar. Üçüncüsü kendi gelecekleriyle ilgili bir altlık oluşturuyorlar. Özetle milli eğitim müfredatıyla çocuklarımızın hayatında eksik kalan bir boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Kültürle sanatla, sporla, sanatla. Önümüzdeki dönemde çocuk için felsefe, arkeoloji, antropoloji tüm bu alanlarla çocuklarımızı buluşturacağız. Onların geleceğe hazırlarken donanımları yüksek insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu tesisi de bu nedenle yaptık. Seferihisarda yaptığımız en değerli işin çocuklara yaptığımız yatırım olarak görüyoruz. Çünkü onlara yaptığımız yatırımdan daha büyük, daha değerli bir yatırım olduğunu düşünmüyoruz."

Mandalina hasadını çocuklar yaptı

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!