Schiavone kendine güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Schiavone kendine güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 18:17

2010 Fransa Açık Şampiyonu ve 6 numaralı seribaşı raket İtalyan Francesca Schiavone, Wimbledon Tenis Turnuvası öncesinde turnuva için hazır olduğunu ve kendini şanslı gördüğünü söyledi.

Teniste sezonun ikinci grand-slami Fransa Açık'ı (Roland Garros) kazanarak, büyük bir çıkış yapan İtalyan Francesca Schiavone, en prestijli tenis turnuvası olarak gösterilen Wimbledon'da da adından söz ettirmek istiyor.
İtalyan “La Gazzetta dello Sport” gazetesinde yer alan demecinde 6 numaralı seribaşı Schiavone, Fransa Açık'ı kazanmasına vurgu yaparak, “Kendimi iyi hissediyorum, çünkü büyük bir turnuva kazanmış olmak size önemli şeyler katıyor” dedi.

Wimbledon'ın sunduğu koşullarla ve yarattığı atmosferle çok farklı olduğunu dile getiren Schiavone, “Burada Fransa Açık'a göre çok daha iyi olmalıyım. Daha iyi odaklanmalıyım. Çünkü hiçbir maç kolay olmayacak. Burada oynarken, gününüzde olmanız ve yüzde 100 kendinizi vermeniz gerekiyor. Tabii geçen sene Wimbledon'da çeyrek final oynamış olmam da bana ayrı bir güven veriyor” diye konuştu.

Schiavone, Fransa Açık'ı kazanmanın kendisine çok şey getirdiğini belirterek, “Bu çok farklı ve kolay olmayan bir durum. İlk kez başıma geliyor. Örneğin pek çok röportaj veriyorsunuz, televizyon programlarına katılıyorsunuz ve 'Ben kimim, ne yapıyorum' bu sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Yeni yeni şeyler öğreniyorsunuz. Bütün bunları ayarlamanız lazım” ifadelerini kullandı.

Her şeyin sahada belli olduğunu ifade eden İtalyan raket, şunları kaydetti:

“Bir grand-slam kazanın ya da kazanmayın veya dünya sıralamasında ilk 100'de yer alın, her şey sahada sergilediğiniz performansa bakıyor. Orada herkes iyi tenis oynuyor. Sizi onlardan ayıran şeyler; o gün gününüzde olmanız ve diğerlerinden daha iyi tenis oynamanızdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!