Saygıner'den medyaya sitem

Güncelleme Tarihi:

Saygınerden medyaya sitem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


Bilardo da çok sayıda Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları bulunan Semih Saygıner, medyaya ilgisizliği nedeniyle kırgın olduğunu belirterek, "Futbol her yerde bir numara, ancak medya tüm ülkelerde hangi branşta olursa olsun, Dünya Şampiyonu olan sporcusuyla röportaj yapmak için adeta kovalamaca oynar" dedi.
Haberin Devamı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde 3. Bant Türkiye Birinciliği'ne katılan ve bilardoseverlerin ilgi odağı olan Semih Saygıner, bilardo sporunun gelişmesinde büyük payı bulunduğunu, ancak bilardonun Türkiye'de henüz istenilen seviyede olmadığını söyledi.

Saygıner, "Sakın futbola karşı olduğum sanılmasın. Ben de fırsat buldukça futbol maçı izlerim. Ancak, dünyanın hiç bir ülkesinde spor medyası futbola bizde olduğu kadar geniş yer vermez. Elbette sporların içinde futbol bir numara. Tüm ülkelerde medya, hangi branşta olursa olsun, Dünya Şampiyonu olan bir sporcuyla haber yapmak için kovalamaca oynar.Herkese nasip olmayan bir başarıyla 4 kez Dünya Şampiyonu oldum. Haberyapılmasını kendim için istemiyorum. Ben buraları aştım. Ancak, bilardo sporunun gelişmesi için bu gibi haberlerin gazete ve televizyonlarda sürekli verilmesinin yararına inanıyorum. Üzülürek söylemek gerekirse, medyanın futbola odaklanması halkı da etkisi altına almış." dedi.

SEVİNCİMİ PAYLAŞMAK İSTERİM

Usta bilardocu, 20 yıldır bilardo sporuyla ilgilendiğini ve gitmediği ülke kalmadığını hatırlatarak, ''Yurt dışında insanların spora ve sporcuya bakışı çok farklı. Kazandığım şampiyonlukları küçümseyenler var. Bunlar kolay elde edilmiyor. Yurt dışında İstiklal Marşı'nı okutur ve bayrağımızı göndere çektirirken, çok duygulanıyorum. Bu sevincimi herkesle paylaşmak istiyorum ama ne yazık ki, etrafımda bir kaç duyarlı bilardoseverden başkasını göremiyorum. Bu durum beni olumsuz etkiliyor. Bu tür sıkıntıların, halter, güreş, okçuluk ve bazı diğer sporlarda da yaşandığına tanık oluyorum" diye konuştu. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!