Savaşı uzatmada kazandı

Güncelleme Tarihi:

Savaşı uzatmada kazandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 23:21

Tüm dünyada basketbolseverlerin gözünü çevirdiği NBA final serisinin ilk maçında Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers’ı mağlup ederek 1-0 öne geçti. Golden’ın yıldızı Curry, galibiyetin mimarı oldu.

Haberin Devamı

NBA’de Doğu Konfransı ve Batı Konferansı şampiyonunu karşılaştıran final serisi başladı. Golden State Warriors, evinde Cleveland Cavaliers’ı 108-100 yenip 1-0 öne geçti. ORACLE Arena’daki maça iyi başlayan Cavaliers, ilk çeyreği 29-19 önde geçti. Warriors, ikinci periyotta farkı kapatsa da devre arasına 51-48 Cavaliers üstün giren taraf oldu. Büyük çekişmeye sahne olan 3. çeyrek 73-73 başa baş bitti. Müthiş çekişme son çeyrekte de sürdü ve maç 98-98 tamamlanarak uzatmaya taşındı.

UZATMADA EV SAHİBİ FARKI ÇIKTI

Uzatma periyodunda ev sahibi oyuna ağırlığını koydu ve sahadan 108-100 galip ayrıldı. Golden State Warriors’ta 26 sayı, 4 ribaunt, 8 asistle mücadele eden Curry, galibiyette baş rol oynadı. Golden’da ayrıca Klay Thompson 21, Andre Iguodala 15, Draymond Green 12, Harrison Barnes 11 sayı attı. Cavaliers’ta büyük yıldızı LeBron James ise maçın yıldızı olsa da galibiyeti getiremedi. LeBron, 44 sayı, 8 ribaunt, 6 asistle oynadı. Konuk ekipteyse Kyrie Irving 23, Timofey Mozgov 16 sayı üretti.

Haberin Devamı

STAJINI WNBA’DE YAPIYOR

GALATASARAY Odeabank’ta bir dönem yardımcı antrenör olarak çalışan Emre Vatansever, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) takımlarından Seattle Strom’da stajyer asistan antrenör olarak çalışmaya başladı. ABD’de sezonun biteceği eylül ayına kadar çalışacağını belirten Emre Vatansever, “İki hafta önce hazırlık kampı başladı. 13 Eylül’e kadar sezon sürecek. Eğer finale çıkarsak o zaman eylül ayının sonuna kadar bu deneyimin içinde yer alacağım” ifadelerini kullandı.

TELETOVIC, ELÇİ SEÇİLDİ

NBA’de Brooklyn Nets’te forma giyen Bosnalı basketbolcu Mirza Teletovic, ülkesinde düzenlenen ve Güneydoğu Avrupa’nın en büyük amatör spor etkinliği olan 5. Genç Spor Oyunları’nın elçisi oldu. Törene ayrıca, Manchester City’li Edin Dzeko, Roma’da oynayan Miralem Pjanic ve Stuttgartlı Vedad Ibisevic de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!