Satrancın küçük ustası büyüklerle yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Satrancın küçük ustası büyüklerle yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

34'üncü Dünya Satranç Olimpiyadı, İstanbul'da düzenleniyor

Türkiye, 34'üncü Dünya Satranç Olimpiyadı'na ev sahipliği yapıyor. 28 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da düzenlencek olan organizasyona 120 ülkeden 2000 sporcu katılacak. Bu dev organizasyonda Türkiye'nin bir gururu da küçük satranç ustası Betül Cemre Yıldız. 11 yaşındaki Betül, kendinden büyüklerle yarışacak.

İstanbul'da 28 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında dev bir organizasyon gerçekleşecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Zeka Vakfı ve Türkiye Santranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 34'üncü Dünya Satranç Olimpiyadı'na 120 ülkeden 2000 sporcu katılacak.

Olimpiyatlara katılan en küçük satranç ustası ise 11 yaşındaki Betül Cemre Yıldız. 2.5 yıl önce 2 aylık bir kurs sonucunda hazırlandığı İzmir Bölgesi Şampiyonası'nda birincilik kazanan Yıldız, ‘‘Kendimden büyükleri yenebilirsem çok mutlu olacağım. Tek hedefim dünya şampiyonu olmak’’ dedi.

Betül Yıldız, zamanının büyük bölümünü satranç oynayarak geçirdiğini söyledi. İlk kez İnternet üzerinden tüm dünyaya online olarak yayınlanacak olimpiyatlarda kendinden büyük bayanlarla A takımında oyuncu olan İzmir Özel Çamlaraltı Koleji 6'ncı sınıf öğrencisi Betül Cemre Yıldız, ‘‘Günde 5-6 saatimi satranç başında geçiriyorum. Annem ve babamla satranç oynarken sıkılıyorum. Çünkü, onları hep yeniyorum. Ağabeylerimle oynarken zorlanıyorum. Onlar, zorlu rakip’’ dedi.

Ev hanımı annesi, makina mühendisi babasının yanı sıra, Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde öğrenim gören iki ağabeyi de satranç oynayan Betül Yıldız, üç kez İzmir Şampiyou, geçen yıl da Türkiye şampiyonu oldu. Yıldız, İspanya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 6.5 puan alarak 13'ncü sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!