Saray'da sürpriz ekonomi zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Sarayda sürpriz ekonomi zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 23:11

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasında dün sürpriz bir ekonomi zirvesi yapıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, dün partisinin Meclis’teki grup toplantısının ardından programda olmamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti. Ankara’da kulisleri hareketlendiren zirve saat 14.00’de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Planlı bir görüşme değil. Özel bir durum yok” açıklamasını yapmakla yetindiler.

EKONOMİ BRİFİNGİ VERDİLER
Sürpriz görüşmeye BDDK, SPK ve TMSF’den sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hazine Müsteşarı Osman Çelik ve ekonomi bürokratları katıldı. Sürpriz zirvede son dönemde piyasalarda yaşanan gelişmelerin yanı sıra ekonomiyle ilgili son durumun ele alındığı öğrenildi. Ekonomi yönetimi, Erdoğan’a ekonomideki son durumla ilgili brifing verdi. Toplantıda döviz kurundaki hareketliliğin yanı sıra bankacılık sisteminin ve bankaların faiz indirimlerinin de ele alındığı belirtiliyor.

BANKACILAR ÇANKAYA’DA
Yıldırım, Saray’daki zirvenin ardından banka yöneticileriyle de Çankaya Köşkü’nde buluştu. Gece geç saatlere kadar süren toplantıya Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ve Türkiye Bankacılar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın’ın yanı sıra Osman Arslan Ziraat Katılım, Adnan Bali İş Bankası, Ali Fuat Erbil Garanti Bankası, Hakan Binbaşgil Akbank, Faik Açıkalın Yapı Kredi, Halil Aydoğan Vakıfbank, Sinan Şahinbaş QNB Finansbank, Hakan Ateş Denizbank, Ümit Leblebici TEB, Hayrettin Kaplan Türk Eximbank, Pınar Abay ING Bank, Hüseyin Özkaya Odea Bank, Selim Kervancı HSBC, Servet Taze Şekerbank, Suat İnce TSKB, Müge Öner Alternatifbank, Ali Murat Dinç Burgan Bank, Serra Akçaoğlu Citibank, Dinçer Alpman Turkland Bank, Ekrem Keskin TBB Gen. Sek. katıldı.

BAKMADAN GEÇME!