Şarapova’ya af umudu

Güncelleme Tarihi:

Şarapova’ya af umudu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 22:07

Rus tenisçi Maria Şarapova, dopingli çıkmasına neden olan Meldonium maddesini 1 Ocak 2016’dan önce kullandığını ispatlarsa yeniden kortlara dönebilir.

Haberin Devamı

DOPİNG sınıfına alınan Melondium maddesini kullandığı için kortlardan kopan Maria Şarapova’ya umut ışı doğdu. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı-WADA, Meldonium vakalarında, atılım zamanı ile ilgili yeterince bilgi olmadığını öne sürdü. WADA, “Bu yüzden, numunesinde Meldonium çıkan sporcu bunu 1 Ocak’tan önce aldığını, atılımının uzaması nedeniyle, maddenin 1 Ocak’tan sonra hâlâ vücudunda yer alması hususunda olasılık dengesini kurması sonucu, suçsuz bulunabilir” dedi. Madde 1 Ocak 2016’dan sonra doping listesine alınmıştı.

KONSANTRASYON ORANINA DİKKAT

Doping uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, konu ile ilgili şunları söyledi: “İdrar konsantrasyonunun 1 mikrongram/ml altında ve testin de 01 Mart 2016’dan önce yapıldığı vakalar, maddenin 01 Ocak’tan önce alınması durumu ile uyumludur. Sporcunun maddenin vücudunda 01 Ocak sonrasına kadar kalabileceğini bilemeyeceği varsayılıp hatası olmadığı kanaatine varılabilir.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!