Şapka çıkartılır

Güncelleme Tarihi:

Şapka çıkartılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 1999 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Kolay değil... Bir taraftan ikinci yarı için güç geliştirici idman... Diğer taraftan da uzun seyahatlara çık ve birbirinden güçlü rakiplerle hazırlık maçları oyna. Ama Galatasaray artık bu zorlukları kolaya çevirmeyi biliyor.

Oyuna bakıyoruz... İlk bölümde Galatasaray aksiyon bağlantılarını harfiyen yerine getiriyor. Orta alanda pas yüzdsi ve oyun kurgusu nefis. Hele hele atılan birinci gol var ki... Şapka çıkarılır. Ezbere değil, bilerek, çalışarak yapılmış bir varyasyon sonucunda atıldı.

Futbolda her zaman kişisel hatalar olabilir. Penaltı pozisyonlarında olduğu gibi... Sen, defansta derinlik yapamayıp, rakibini arkaya kaçırırsan, kalende tehlike yaşarsın. Dün bunları yapan Popescu idi. Galatasaray çok yorgun olmasına rağmen, Barcelona gibi bir takıma nefes alacak hava bile bırakmıyor. Bu da Galatasaray'ın artık uluslararası oyun anlayışına sahip olduğunun kanıtıdır.

Koca Barcelona'nın Galatasaray'ı çağırıp, ‘‘hazırlık maçı oynayalım’’ demesi bile hem Türk futbolu açısından, hem de Galatasaray açısından büyük bir gurur kaynağıdır. Buraya gelen 10 bin kişi Galatasaray'ın futbolundan tat alıp, ‘‘Vay beee... Güzel takım’’ demesi bile hoş değil mi? Filipescu nefis futbol oynadı.

Fatih Akyel rakibi Zenden'e adım attırmadı. Emre de sık sık defansa gelip, kritik pozisyonların takipçisi oldu. Yine yanlış bir kırmızı kart, Galatasaray'ı her zamanki gibi 10 kişi bırakıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!