Sanlı Sarıalioğlu: Yola devam

Güncelleme Tarihi:

Sanlı Sarıalioğlu: Yola devam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2000 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

MEHMET'e ilk 20 dakika kızdık. Çok kritik anlarda 3-4 top kaptırdı. Biri neredeyse golle sonuçlanacaktı. Denizlisporlu futbolcuların yapamadığını Mehmet yapacaktı. Sonra Mehmet silkindi ve sahneye çıktı. Mükemmel bir kafa ve Beşiktaş ilk golünü attı. Daha sonra aynı Mehmet ilk yarının son dakikalarında sağ kanatta Nihat'ı topla mükemmel buluşturdu. Nihat'ın ortası ve Ersen'in vuruşuyla Beşiktaş işi bitirdi.

Durmadan diyoruz ki, her takıma iş bitiren oyuncu gerekli. Şifo işte böyle biri. Sahne aldı mı, noktayı koyuyor, rakip takıma söz hakkı tanımıyor. Peki zor, çok zor diye düşünülen bir deplasmanı Beşiktaş sadece Mehmet'le mi geçti? Hayır değil, kesinlikle değil. Böyle değerlendirirsek, Beşiktaşlı diğer futbolculara büyük haksızlık etmiş oluruz. Herşeyden önce Beşiktaş'ta, koşmayan, terini son damlasına dek akıtmayan tek oyuncu yoktu. Hepsi görevinin bilincindeydi.

Defans bu kez daha dikkatliydi. Bireysel hatalar sonucu pozisyon verilmedi. Denizlispor'un ilk yarıda girdiği tek pozisyonda Schaefer vücudunu, rakip oyuncuyla kendi kalesi arasına çok iyi soktu ve mutlak bir golü önledi. İkinci yarıda Denizlispor'un girdiği iki pozisyon daha vardı. Ancak Beşiktaş daha net ve daha fazla sayıda pozisyon buldu.

Ahmet rakip defansı inanılmaz yıprattı. Attığı her depar Denizlispor defansının dengesini alt üst etti. Nihat ve Münch iki kanatta yine başarılıydılar. Özellikle Nihat, Denizlispor'u epeyce zorladı. Ersen Martin attığı golün dışında yoktu. Bu oyuncunun iki metre boyu var ama hava toplarını alamıyor. Ben bu işi anlamadım.

Öyle veya böyle Beşiktaş yoluna devam ediyor. Son haftalardaki performansı, ilerisi için umut veriyor. Hadi gel şimdi bundan önceki maçlarda yitirilen puanlara üzülme.

Denizlispor seyircisi son derece centilmen. Güzeli alkışlamasını biliyorlar. Futbolcuları da oyunu güzelleştirme çabasında. Özellikle de Yusuf'un ayakları çok yumuşak. Ancak Denizlispor kolay pozisyon veriyor ve kendi girdiği pozisyonlarda da kolayı başaramıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!