Sanki Devler Ligi

Güncelleme Tarihi:

Sanki Devler Ligi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2004 02:01

B Grubu’nda ilk haftayı maç yapmadan geçecek olan siyah beyazlılar, İspanyol ve Belçika temsilcileriyle İstanbul’da karşılaşacak. Romanya ve İtalya ekipleriyle ise deplasmanda oynayacak.

Beşiktaş’ın UEFA Kupası Grup Turu’ndaki rakipleri dün İsviçre’nin Nyon kentinde çekilen kura ile belirlendi ve Şampiyonlar Ligi gibi güçlü rakiplerle eşleşti. Kuraya 2. torbadan katılan siyah beyazlı temsilcimiz, B Grubu’nda İtalya’nın Parma, 1. turda Trabzonspor’u eleyen İspanya’nın Athletic Bilbao, Romanya’nın Steaua Bükreş ve Belçika’nın Standard Liege takımları ile mücadele edecek.

Beşiktaş 21 Ekim-16 Aralık tarihleri arasında tek devreli lig usulü ile oynanacak B Grubu mücadelesinde ilk 3 takım arasına girerse turu geçecek. Grupta ilk haftayı bay geçecek olan Beşiktaş, ilk maçını 4 Kasım’da A.Bilbao ile İstanbul’da oynayacak, ardından 25 Kasım’da Steaua Bükreş ile Romanya’da karşılaşacak. 1 Aralık’ta S.Liege’i konuk edecek olan siyah beyazlılar, son maçını 16 Aralık’ta Parma ile İtalya’da oynayacak.

Tanıdık rakip Athletic Bilbao

İSPANYA Ligi’nde 6. hafta sonunda 5 puanla 15. sıradaki A.Bilbao, UEFA Kupası 1. turunda 2-3 ve 2-0’lık skorlarla Trabzonspor’u elemişti. Teknik direktörlüğünü Erneste Valverde’nin yaptığı Bask ekibinin 32 futbolcusu da İspanyol.

17 kez katıldığı Avrupa kupalarında başarı elde edemeyen A.Bilbao, Türk takımlarıyla 3 kez karşılaştı. 1985-86 sezonunda Beşiktaş’ı eleyen (4-1, 1-0) A.Bilbao, 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde G.Saray karşısında 1-2 ve 1-0’lık skorlar aldı. Kadrosunda Yeste, Etxeberria ve Urzaiz gibi ünlü isimler bulunuyor.

Parma eski gücünden uzak

İTALYA’nın ünlü kulübü Parma, Çizme’de sıkıntılı günler geçiriyor. 5 haftada galibiyet göremeyen ve 3 puanla 18. sırada yer alan Parma, 1 Kupa Galipleri, 2 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 1 İtalya Süper Kupası ve 3 İtalya Kupası kazandı.

Maçlarını Emio Tardini Stadı’nda oynayan İtalyan takımını Silvio Boldini çalıştırıyor. Kadrosunda ise Cannavaro, Blasi, Rosina gibi önemli isimler yer alıyor. 6 kez Türk takımlarıyla eşleşen Parma, geçen sezon UEFA Kupası’nda G.Birliği’ne (0-3, 0-1) elenmişti. 1. turda Maribor’u (Slovenya) 3-2 ve 0-0’lık skorlarla geçti.

Steaua yine çıkış peşinde

BİR kez Şampiyon Kulüpler, bir kez de Süper Kupa’yı kazanan Steaua Bükreş, Romanya Ligi’nde de 21 kez mutlu sona ulaştı. İtalyan Walter Zenga’nın çalıştırdığı Steaua, Romanya Ligi’nde 16 puanla 3. sırada.

Maçlarını Ghencea Stadı’nda oynayan Steaua, Romanya Milli Takımı’nın da belkemiğini oluşturuyor. Daha önce Avrupa Kupaları’nda F.Bahçe ve G.Saray’ı eledi. UEFA Kupası eleme turunda Zeleznik’i (S.Karadağ) (4-2, 1-2), 1. turda da CSKA Sofya’yı (Bul) (2-1, 2-2) geçti.

Standard’da iki gurbetçi

BELÇİKA Ligi takımı S.Liege’i Dominique D’onofrio çalıştırıyor. Kırmızı beyazlılar, 1967-68 sezonunda Altay ile Kupa Galipleri Kupası’nda karşılaşmış ve elemişti. Kadrosunda gurbetçi Erdem Uçar ve Kadir Bekmezci’yi bulunduran S.Liege’in en önemli oyuncusu ise Sergio Conceiçao.

Belçika Ligi’nde 5. sıradaki S.Liege maçlarını M. Dufrasne Stadı’nda oynuyor. Avrupa Kupaları’nda başarısı bulunmayan Belçika temsilcisi, UEFA Kupası 1. turuda Almanya’nın Bochum takımını (0-0, 1-1) eledi.

B Grubu Fikstürü

21 Ekim

A.Bilbao-Parma

Steaua-S.Liege

4 Kasım

Parma-Steaua

BEŞİKTAŞ-A.Bilbao

25 Kasım

S.Liege-Parma

Steaua-BEŞİKTAŞ

1 Aralık

BEŞİKTAŞ
-S.Liege

A.Bilbao-Steaua

16 Aralık

S.Liege-A.Bilbao

Parma-BEŞİKTAŞ


A GRUBU:

Feyenoord (Hol)

Schalke 04 (Alm)

Basel (İsviçre)

Hearts (İsk)

Ferencvaros (Mac)

B GRUBU:

Parma (İta)

Beşiktaş (TÜRKİYE)

Athletic Bilbao (İsp)

Steaua Bükreş (Rom)

Standard Liege (Bel)

C GRUBU:

Club Brugges (Bel)

Real Zaragoza (İsp)

Utrecht (Hol)

Dnipro Dnipropetr.(Ukr)

Austria Wien (Avu)

D GRUBU:

Newcastle (İng)

Sporting (Por)

Sochaux (Fra)

Panionios (Yun)

Dinamo Tiflis (Gür)

E GRUBU:

Lazio (İta)

Villarreal (İsp)

Middlesbrough (İng)

Partizan (Sır&Kar)

Egaleo (Yun)

F GRUBU:

Rangers (İsk)

Auxerre (Fra)

Graz AK (Avu)

Amica Wronki (Pol)

AZ Alkmaar (Hol)

G GRUBU:

Stuttgart (Alm)

Benfica (Por)

Dinamo Zagreb (Hır)

Heerenveen (Hol)

Beveren (Bel)

H GRUBU:

AEK (Yun)

Lille (Fra)

Sevilla (İsp)

Aachen (Alm)

Zenit (Rus)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!