Åžampiyonların maçı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonların maçı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2007 14:01

İddaa uzmanı Genco Boran, Devler Ligi'nde bu akşam oynanacak maçları değerlendirdi.

Haberin Devamı

323 BARCELONA-LIVERPOOL 1 1.45

Final gibi bir eşleşme. Geçen yılın şampiyonu Barça evvel ki senenin şampiyonu Liverpool'u ağırlıyor. Bu karşılaşmadan önce 2 takımda da yaşanan çok enteresan ortak bir gelişme var. Barça'da Eto'o, Ronaldinho ve Rijkaard arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Ronaldinho ve Eto'o başarılı bir halkla ilişkiler çalışması sonucunda kameralar önünde sarılıp öpüştüler ama Eto'o'nun takımdaki gruplaşmaya ilişkin söyledikleri ve Rijkaard'a yönelttiği suçlamalar baki kaldı. Liverpool'da ise teknik direktörü Rafael Benitez, maç yapmadan geçen haftayı Portekiz'in güzel havasında kamp yaparak değerlendirmek istedi. Ancak, kampın son gününde çıkan olaylar takımdaki tüm huzuru kaçırdı. Kırmızılar'ın Galli forveti Bellamy golf sopasıyla John Arne Riise'nin üstüne yürüdü ve diğer oyuncuların da karıştığı söylenen bir kavga çıktı. İki takımda da şu an huzursuzluk mevcut. Maç analizine gelecek olursak; Barcelona takımı Eto'o ve Messi'nin sakatlanmasından beri bir türlü istediği futbolu ortaya koyamadı. Messi iyileşti ve bu maçın kadrosuna alındı fakat başta Eto'o olmak üzere Edmilson, Ezquerro ve Slyvinho kadroda yoklar. Liverpool ise bu sene özellikle deplasmanlarda çok başarısız sonuçlar aldı ve dışarıda oynadığı maçlarda bana güven vermiyor. Tabii bu gibi maçlar öncesinde istatistiklerden yola çıkmak çok yanıltıcı olabilir zira bu tip maçlarda takımlar bambaşka bir kimlik ve oyunla karşımıza çıkabilirler. Konuk ekipte Kewell ve Luis Garcia dışında eksik oyuncu yok. Seyirine doyum olmaz bir maç izleyeceğimiz kesin. Barça'da gözler Ronaldinho'da, Liverpool'da ise Gerrard'da olacak.

Haberin Devamı

324 INTER-VALENCIA -2.5 1.55

Son yıllarda sık sık birbiriyle rakip olan 2 takım yine karşı karşıya. Hemen belirteyim psikolojik üstünlük Inter'de çünkü son 6 yılda 4 kez karşılaşan ekibin maçlarında İtalyan kulübü, Valencia'yı 2001-2002'de UEFA, 2002-2003'teyse Şampiyonlar Ligi yarıfinalinde safdışı bırakmış. İnter, Valencia'ya karşı en çarpıcı skoruysa 2004-2005 sezonu Şampiyonlar Ligi grup müsabakasında elde etmiş: 5-1! Hem de deplasmanda! Maçın oynanacağı ünlü Giuseppe Meazza Stadı'nın (Milan oynarken San Siro) resmî kapasitesi 82.955 kişi olmasına karşın, İtalya'da geçtiğimiz haftalarda çıkan ve bir polisin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından alınan güvenlik önlemleri gereği, bugünkü maçta sadece 36 bin koltuk dolacak. UEFA, şimdilik daha fazlasına izin vermiyor. Inter Serie A'da tam 16 maçtır puan kaybetmiyor. Tabii bunun şampiyonlar ligi maçına bir katkısı yok. Teknik direktör Mancini'de aynı fikirde; "Serie A'da çok uzun süredir hep kazanıyor olabiliriz. Ancak bunun Şampiyonlar Ligi'nde bize sağlayacağı hiçbir yarar yok. Dünyanın en çekici ve heyecan verici turnuvasındayız ve burada en güçlüler bile beklenmedik bir şekilde elenip gidebiliyorlar. Tur atlamak için elimizden geleni yapacağız" diyor. Inter'de tek eksik var o da Vieira. Antremanda sakatlanan Fransız oyuncunun yokluğu mutlaka hissedilecektir. Valencia ise sezon başından beri sakatlıklardan yana çok dertli. Asier del Horno, Rubén Baraja, Gavillan, Edu ve Vicente Rodriguez maç kadrosunda yok. Haftasonu son anda hastalanıp Barça maçının kadrosundan çıkartılan kaleci Canizãres'in az da olsa oynama ihtimali var. İnter kağıt üzerinde favori gibi gözüküyor fakat ben gol açısından kısır bir maç bekliyorum, en azından 3 gol beklemiyorum.

Haberin Devamı

325 PORTO-CHELSEA 10 1.67

Jose Mourinho için zor bir maç. Kendisinin çalıştırdığı Porto takımı önce UEFA kupasını sonra da Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak tarihe geçti. Fakat ayrılışı çok olaylı oldu. Abramovich'ten gelen inanılmaz teklif milli kahramanı takımından ve ülkesinden ayırarak Chelsea patronu olmaya yöneltti. Giderken Hilario, Carvalho, Ferreira gibi oyuncuları da yanında götüren Mourinho'ya tepki çığ gibi büyüdü. O günlerden beri ilk kez Porto'nun sahasına gidecek olan Mourinho kendisine küfür edilmemesini istedi. Kendisine verilecek olan tepkiyi bilemem ama onu ve takımını çok zor bir deplasman beklediği kesin. Staddaki atmosfer inanılmaz olacak. Porto'yu destekleyen her taraftar ve sahadaki her oyuncu Mourinho'nun Chelsea'sini yenmek için elinden geleni yapacak. Chelsea'nin işi gerçekten çok zor. Takımda sakatlıklarından dolayı Ashley Cole, Joe Cole ve Boulahrouz kadroda yok. Porto'nun yıldız oyuncusu Quaresma kadroda. Chelsea bu yetenekli oyuncuya dikkat etmeli. Anderson Oliveira, Jorginho Sousa ve Pedro Emanuel Porto'nun eksikleri. En az Barcelona-Liverpool kadar zevkli geçmesini beklediğim maçta sürpriz bir sonuç bekliyorum.

Haberin Devamı

326 ROMA-LYON 02 1.37

İlklerin maçı Roma-Lyon. İtalyan temsilcisi şampiyonlar liginde ilk kez bir Fransız takımıyla karşılaştığı gibi, bu önemli turnuvada da ilk kez eleme safhasına kadar geldi. Ligde şampiyonluk ümidi kalmayan Roma için bu maç büyük önem taşıyor. Roma Avrupa kupalarında  oynadığı son 8 maçta yenilmedi ama Lyon'da bu sene deplasmanlarda hiç yenilmedi. Ayrıca Lyon son 21 şampiyonlar ligi maçının sadece 1'ini kaybetti (Milan). Yine Lyon son 27 şampiyonlar ligi maçından sadece 1 maçta gol atamadı. Lyon takımı Fransa liginde aldığı sonuçlardan dolayı düşüşe geçmiş gibi görünse de ben aksini düşünüyorum. Lyon takımının yıldız oyuncusu Juninho yaptığı açıklamada "ligde bir düşüş içerisindeyiz ama bundaki en büyük etken kışın bozulan saha zeminleri. Roma Olimpiyat stadında iyi zeminde istediğimiz futbolu oynayıp iyi bir sonuç alacağız" dedi. Kendi liginde iki basamaklı puan farkını yakaladıktan sonra konsantrasyon sorunu yaşayabilen Lyon bu maçta böyle bir sorun yaşamayacaktır. Lyon'un gücü ve kalitesi konusunda şüphem yok. Roma'da Aquilani yok, Lyon'da Benzema, Diarra ve Wiltord sakat, Tiago'nun durumu belirsiz.
      Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!