Şampiyonlar Türkiye’de tatili seçti

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Türkiye’de tatili seçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kupası elemelerinde, Paraguay‘a attığı altın gol ile, Fransa Milli Takımı’nı çeyrek finale çıkaran ve Dünya Şampiyonluğu yolunu açan ünlü Fransız futbolcu, Laurent Blanc, eşi ve oğluyla birlikte tatil için Türkiye'yi seçti. Blanc, milli takım arkadaşları Zidane, Djorkaef ve Petit'in de önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceklerini söyledi. Haziran ayı sonunda da, Amerikan NBA Basketbol ligi şampiyonu Chicago Bulls'un ünlü antrenörü Phil Jackson, Türkiye'ye gelerek Mavi Yolculuğa katılmıştı.

Fransa'ya dünya futbol şampiyonluğunu kazandıran Blanc, eşi Anne ve oğlu Cleman ile, dün Paris'ten uçakla İstanbul'a geldi.

Rüya gibi tatil

Şampiyonluğun ardından kazandığı tatil ödülü için kendisine önerilen Asya ve Uzakdoğu ülkelerini reddederek Türkiye'yi seçen ünlü futbolcu Blanc, Antalya'ya uçmadan önce, Atatürk Havalimanı'nda, ‘‘Şampiyonluk öncesi yaşadığımız stres, şampiyonlukla birlikte büyük bir mutluluğa dönüştü. Tatil önerilince de çok uzun zamandır gelmek istediğim ama gelmeye fırsat bulamadığım Türkiye'yi seçtim. Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili çok şey duyduğum ülkenizde, eşim ve oğlumla birlikte rüya gibi bir tatil geçireceğimize inanıyorum’’ dedi.

Türkiye'de oynarım

Fransa milli takımının ünlü oyuncuları Zidane, Djorkaef ve Petit'in de kendisi gibi tatil için Türkiye'yi seçtiğini belirten Blanc, arkadaşlarının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğini söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda, Club Med yetkililerinden Muzaffer Herdemtaze tarafından karşılanan Blanc, bir soru üzerine, Türkiye'de çok kaliteli yabancı futbolcuların top koşturduğunu bildiğini söyledi. Ünlü futbolcu, ‘‘Türk takımlarından birine transfer olmayı düşünür müsünüz?’’ sorusuna, ‘‘Düşünebilirim, neden olmasın?’’ karşılığını verdi.THY'ye ait bir uçakla dün saat 18.30'da Antalya'ya giden Blanc ve ailesi, on gün sürecek tatillerini, Antalya'daki Club Mediterranee Palmiye Tatil Köyü'nde geçirecek.

Phil Jackson da gelmişti

Bilindiği gibi tatil için daha önce de Amerikan Basketbol Ligi NBA şampiyonu Chicago Bulls'un antrenörü Phil Jackson Türkiye’ye gelmişti. Chicago Bulls'u 6'ncı kez şampiyon yapan Phil Jackson'ın bu kararı, Türkiye için büyük reklam olmuştu. Haziran ayının son haftasında ülkemize gelen Jackson, 5 gün İstanbul'u gezmiş, sonra da Bodrum'da 4 günlük bir Mavi Yolculuk yapmıştı. Jackson, Türkiye’nin methini bir senatör arkadaşından duymuş ve NBA şampiyonluğu sonrası ne yapacağını soran gazetecilere ‘Şimdi sadece Türkiye’de tatili düşünüyorum’ demişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!