Şampiyon Rusya

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Rusya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2006 13:20

Japonya'nın ev sahipliğini yaptığı 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası sona erdi. Türkiye'nin 10'uncu olduğu şampiyonda altın madalya, Brezilya'yı 3-2 yenen Rusya'nın oldu.

24 takımın katılımıyla 31 Ekim Salı günü başlayan ve Japonya'nın Osaka, Nagoya, Tokyo ve Sapporo kentlerinde gerçekleştirilen organizasyon, bugün yapılan maçlarla sona erdi. İlk olarak 1952 yılında Moskova'da yapılan ve voleybolda dünyanın en önemli organizasyonu olan Dünya Şampiyonası, o günden bu yana 4 yılda bir düzenli olarak yapılıyor. Bu yıl, şampiyonada altın madalyayı Rusya, gümüş madalyayı Brezilya ve bronz madalyayı ise Sırbistan-Karadağ elde etti.

Son 3 şampiyonada bronz madalya alan Rusya, bu yıl birinciliği kimseye kaptırmazken, şampiyona tarihindeki tek madalyasını 1994 yılında 2. olarak elde eden Brezilya, bu yıl da 2. sırada yer aldı ve 2. kez gümüş madalyaya ulaştı.
Şampiyonada 3. olan Sırbistan-Karadağ ise, ilk kez bir dünya şampiyonasında derece elde etmiş oldu.
Öte yandan son şampiyon İtalya Milli Takımı, şampiyona tarihindeki tek madalyası olan altına, bu yıl bir yenisini ekleyemedi ve ülkesine 4. olarak döndü.

TÜRKİYE ONUNCU, NESLİHAN BİRİNCİ
ŞAMPİYONADA İLK 12
1.Rusya
2.Brezilya
3.Sırbistan-Karadağ
4.İtalya
5.Çin
6.Japonya
7.Küba
8.Hollanda
9.ABD
10.Türkiye
11.Almanya
12.Tayvan


Tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'na katılan Türkiye, 10. sırayı alırken, Milli Takım oyuncularından Neslihan Demir Darnel en skorer oyuncu oldu. 2003 yılında yapılan Dünya Kupası'nda Polonyalı Malgorzata Glinka'dan sonra en skorer 2. oyuncu olan Neslihan Demir Darnel, bu kez Dünya Şampiyonası'nda takımına kazandırdığı toplam 225 sayıyla birinci sırayı aldı ve Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) 75 bin Dolarlık ödülünün de sahibi oldu.
Alman Milli Takımı'nın kaptanı Angeline Grün 220 sayıyla ikinci, Çinli Wang Yimei ise 202 sayıyla üçüncü sırada yer aldı. Öte yandan milli takım liberosu Gülden Kayalar, en iyi liberolar sıralamasında 9. oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!