Şampiyon oldu Tarkan'a selam söyledi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon oldu Tarkana selam söyledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2012 17:56

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar sırıkla atlamada ünlü Rus sporcu Yelena Isinbayeva altın madalya kazandı. Isinbayeva yarış sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, "Tarkan'a selam söyleyin" dedi.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun üçüncü ve son gününde yapılan kadınlar sırıkla atlama finalinde ilk atlayışında 4.70 metreyi geçen Isinbayeva, ikinci hakkında 4.80 metre atladı.

Diğer sporcuların yarışı tamamlamasıyla tek başına yarışan ünlü Rus sporcu, çıtayı 5.02 metreye çıkartarak, dünya rekoru denedi. Ancak 3 hakkında da 5.02 metreyi geçemeyen Isinbayeva, 4.80'lık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

İki kez olimpiyat şampiyonu olan sırıkla yüksek atlamanın efsanesi Isinbayeva, şampiyona öncesi Stockholm'de düzenlenen salon yarışlarında, kendisine ait dünya salon rekorunu 5.01'lik derecesiyle geliştirmişti.

Salondaki seyircilerden rekor denemesi sırasında alkış isteyen Isinbayeva'ya seyirciler atlayışları sırasında alkışlarla destek verdi. Isinbayeva son atlayışının ardından takla atarak, şampiyonluğunu kutladı. Salonda tur atan Rus sporcuya, tribünler büyük ilgi gösterdi.

Sırıkla atlamada Fransa'dan Vanessa Boslak 4.70 metreyi ilk atlayışında geçerek gümüş madalya, Büyük Britanya'dan Holly Bleasdale de 4.70 metreyi ikinci atlayışında geçip bronz madalya aldı.

ALTIN MADALYA ISINBAYEVA'NIN - FOTO GALERİ

Bu arada, Ukraynalı sporcu Hanna Shelekh, atlayışı sırasında kayarak, yere düştü. Ukraynalı sporcuya ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, Shelekh'i sedyeyle taşıyarak, hastaneye götürdüler.

"TARKAN'A SELAM SÖYLEYİN"

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rus atlet Yelena Isinbayeva, Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Dünyaca ünlü sırıkla atlamacı, madalya töreninin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk seyircilerin kendisine verdiği destek için teşekkür etti.

Şampiyonada seyircilerin yalnızca Türk sporcularına değil tüm sporculara destek verdiğini söyleyen Isinbayeva'ya bir gazetecinin “Türk seyirciler özellikle seni desteklediler” şeklindeki sözlerine, gülerek şöyle karşılık verdi:
“Öyleyse çok teşekkür ediyorum. Onların desteğini hissetmek harikaydı. Türkiye'yi seviyorum. Daha önce tatil için buradaydım. Tarkan'ın bir şarkısı en sevdiğim şarkı. Buraya gelip beni destekleyeceğini düşünmüştüm. Siz yine de Tarkan'a selam söyleyin” şeklinde karşılık verdi.

ASLI BRONZ MADALYA KAZANDI - FOTO GALERİ

ATLETLERİN KUMLA DANSI - FOTO GALERİ

DÜNYA SPOR MODASI İSTANBUL'DA - FOTO GALERİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!