Şampiyon kupasına kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon kupasına kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 12:00

Voleybolda kadınlar final serisinde mücadele eden 4 takımın başındaki teknik adamların da İtalyan olması rekabetin bir başka boyutu oldu. Fenerbahçe Gurundig antrenörü Abbondanza Marcello, VakıfBank'ın başındaki Giovanni Guidetti'nin 3 yıllık saltanatına son verirken, Eczacıbaşı Vitra'nın başındaki Giovanni Caprara ve Galatasaray Daikin'in başındaki Massimo Barbolini'yi de geride bırakarak 'En büyük İtalyan benim' mesajını verdi.

Haberin Devamı

Ezeli rakibi Galatasaray Daikin'i 3-1 yenerek 3 yılık hasrete son veren ve 4. şampiyonluğuna ulaşan Sarı Melekler, bu akşam saat 19.00'da Ankara Beştepe Başkent Voleybol Salonu'nda oynanacak Eczacıbaşı Vitra maçından sonra şampiyonluk kupasını alıp taçlarını takacaklar. Ankaralı voleybolseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve biletlerin büyük bölümünün şimdiden tükendiği şampiyonluk şölenine başkan Aziz Yıldırım'ın da katılması bekleniyor.


ANKARA'DA ŞÖLEN HAVASI
Hakan Dinçay'ın yönettiği sarı lacivertli kadın voleybol takımı 2008-09, 2009-10 ve 2010-11 yılındaki şampiyonluklardan sonra dün gelen şampiyonlukla Fenerbahçe camiası büyük bir coşku yaşıyor. Sezon başında tüm otoritelerin şampiyonluğun VakıfBank ve Eczacıbaşı Vitra arasında geçeceğinde görüş birliğinde olmasına rağmen, İzmir ve Ankara'da yapılan 4'lü final maçlarında Kim, Bosetti ve Eda'nın önderliğinde muhteşem bir çıkış yakalayan Fenerbahçe Grundig, tüm maçlarını kazanarak 2014-15 yılı şampiyonu olarak mutlu sona ulaştı.

Şampiyon kupasına kavuşuyor


Sezon boyunca beklenen performansın çok uzağında kalan İtalyan yıldız Bosetti'nin final maçlarında harikalar yaratması takımı ateşleyen en önemli faktörlerden biri oldu. Ankara'da yapılan final maçlarında biraz tutuk görülen Güney Koreli Kim, takım kaptanı Eda ve libero Merve'nin de Bosetti'nin muhteşem oyunundan etkilenerek coşması ve sarı lacivertlilerin 2-0 geride giden VakıfBank ve 1-0 geride başladıkları Galatasaray Daikin maçlarını çevirmesi şampiyonluğun en önemli anahtarının Bosetti olduğunu ortaya koydu.


İTALYANLARIN SAVAŞI
4'lü final maçlarının bir başka ilginç detayı ise 4 takımın başında da İtalyan teknik adamların olmasıydı. Şampiyon Fenerbahçe Gurundig Abbondanza Marcello, VakıfBank Giovanni Guidetti, Eczacıbaşı Vitra Giovanni Caprara ve Galatasaray Daikin ise Massimo Barbolini ile gerek sezon boyunca gerek final maçlarında büyük bir rekabet yaşadı.

Kıran kırana geçen mücadeleden sonra zafere ulaşarak kupaya uzanan Abbondanza Marcello'nun mutluluğu ise dikkatlerden kaçmadı. İtalyan teknik adam şampiyonluğun kazanılmasından sonra tüm oyuncularına tek tek sarılarak şampiyonluk coşkusu yaşarken, 'Bu yıl en büyük benim' diyerek vatandaşı Giovanni Guidetti'nin 2 yıllık şampiyonluk serisine de son vermiş oldu.

Şampiyon kupasına kavuşuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!