Samaranch'ı uyardım

Güncelleme Tarihi:

Samaranchı uyardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Olimpiyat Komitesi Avrupa Birliği Genel Sekreteri Mario Pescante, nisan ayında IOC Başkanı Juan Antonio Samaranch'a aday kentlerin seçiminde usulsüzlükler olduğunu belirten bir mektup gönderdiğini söyledi.

Rüşvet skandalı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) İsviçreli üyesi Marc Hodler'in olimpiyat kentlerinin rüşvetle belirlendiği iddiasıyla ilgili bir ilginç açıklama da eski İtalyan Olimpiyat Komitesi Başkanı Mario Pescante'den geldi. IOC üyesi ve Olimpiyat Komitesi Avrupa Birliği Genel Sekreteri Pescante, nisan ayında IOC Başkanı Juan Antonio Samaranch'a aday kentlerin seçiminde usulsüzlükler olduğunu belirten bir mektup gönderdiğini söyledi.

Uyarmıştım

Pescante, ‘‘Bir IOC üyesi olarak bu konuda yaşadığım sıkıntıyı dile getirdim. Oylamayı etkileyen faktörlerden bahsettim. Samaranch ile daha sonra da görüştüm ve bana uyarılarımla ilgilendiğini söyledi’’ dedi. İtalyan üye, Salt Lake'de gün ışığına çıkan 6 IOC üyesinin yakınlarının burs aldığı konusunda ise ‘‘Bu tür şeyler zaten uzun süredir oluyordu’’ dedi.

Hodler'i eleştirdi

Roma'nın 2004 Yaz Olimpiyatı'na aday olduğunda burs konusunda bir yaklaşımda bulunulduğunu ancak kendisinin bunu reddettiğini belirten Pescante, Hodler'i de eleştirdi. 2006 Kış Oyunları için aday olan Sion'un en büyük rakibinin Torino olduğuna dikkat çeken Pescante, ‘‘Hodler'in 2006'nın yerinin belirleneceği seçim öncesi bu tür bir açıklama yapması ilginç. Bence zamanlama dikkat çekici. Hodler de İsviçreli’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!