Şahin: 'Türkler bu işi iyi yapıyor' dedirteceğiz

Güncelleme Tarihi:

Şahin: Türkler bu işi iyi yapıyor dedirteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 19:18

Uluslararası spor organizasyonları konusunda tecrübe sahibi olduklarını belirten Mehmet Ali Şahin, "Herkese, 'Türkler bu işi iyi yapıyor' dedirteceğiz" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, 2011 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum'da görkemli bir törenle karşılandı.

"Torino Şahin'i hoşgeldin" pankartıyla karşılanan Bakan Şahin, 15 kişilik Üniversite Kış Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'nu açıkladı.

‘OMUZLARIMIZDA CİDDİ BİR SORUMLULUK VAR’

Türkiye'nin uluslararası alan birçok organizasyona talip olduğunu ve bunlardan birçoğuna ev sahipliği yaptığını hatırlatan Mehmet Ali Şahin, 2011 Kış Oyunları için Erzurumlulular'ın heyecanının kendilerine yansıdığını söyledi.

Kararın açıklandığı İtalya'nın Torino kentinde topyekün bir başarı sağladıklarını kaydeden Bakan Şahin, başarının gelmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın da olduğunu dile getirdi.

Hükümet garantisi olmadan bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmanın çok zor olduğunu vurgulayan Şahin,
"Türkiye olarak bu sorumluluğu üstlendik. Omuzlarımızda ciddi bir sorumluluk var. Hükümet olarak bu projenin sonuna kadar arkasındayız ve hiçbir fedekarlıktan kaçınmayacağız. Başbakanımız Erdoğan’ın bu konuda bana ’Bütçeyi oluşturun, son şeklini verin. Hiç bir sıkıntı yaşanmasın’ talimatı oldu. Bizde çalışmalarımıza hemen başladık. Bu anlamda bu işi sürükleyecek ve adım adım takip edecek olan ’Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nu oluşturduk. Bu ilk adımımız ve dahası da gelecek. Bakın arkadaşlar biz buna benzer organizasyonlar konusunda tecrübesiz değiliz. İzmir’deki Yaz Oyunları’nda herkes bizi gördü. Biz 7 ayda 10 bin kişilik bir spor salonu yaptık. Belki de bu bir rekor. Avrupalılara ’Türkler bu işi yapıyor’ dedirteceğiz" diye konuştu.

ERZURUM HAZIRLIK VE DÜZENLEME KURULU ÜYELERİ

Bakan Şahin'in başkanlığında oluşturulan ve toplam 15 kişiden oluşan Hazırlık ve Düzenleme Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, TRT Genel Müdür vekili Ali Güney, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kutlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!