Sağlık meslek liselerine müjde

Güncelleme Tarihi:

Sağlık meslek liselerine müjde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 16:25

SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam günle ilgili yasa tasarısında sağlık meslek liseleriyle ilgili değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Müezzinoğlu, Suudi Arabistan’tan yayılan bir virüs konusunda hacıların uyarıldığını, bir halk sağlığı profesörünün de bölgeye gönderildiğini açıkladı. Müezzinoğlu TBMM’de sorular üzerine şunları söyledi:

SAĞLIKTA YARDIMCI PERSONEL
“Sağlık meslek liseleriyle ilgili bir düzenleme planlıyoruz, torba tasarı içine konabilirse ek madde olarak koyacağız, olmazsa ayrı bir tasarı hazırlayacağız. Bizim önümüzdeki yıldan itibaren bir yeni düzenleme, yeni projeksiyonu getirmemiz lazım. O nedenle gerek özel sağlık meslek liselerinden gerekse MEB’e bağlı kamu meslek liselerinden mezun olacak arkadaşlarımıza hemşire, ebe diploması değil, yardımcı hemşire, yardımcı ebe veya yardımcı sağlık teknisyeni olma şeklinde bir düzenlemenin altyapısını hazırladık. Eğer öğrenci üzerine 4 yıl lisans yapıyorsa hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olacak. Yoksa 4 yıl okuyanların yardımcısı olacak. Bunların yapacakları görevleri de tarif edeceğiz. Bunu ayrıntılarını da yönetmeliklerle düzenleyeceğiz.

Haberin Devamı

KIZAMIK ARTIŞI SURİYE’DEN
(Verem ve kızamık vakalarındaki artış iddiaları) Kızamıkla ilgili Avrupa’dan, Suriye’den gelenlerin artışı vesile oldu. Ama son bir ayda haftalık sayılar 10’lu rakamlara indi. Burada olağanüstü bir sıkıntımız sözkonusu değil. Suudi Arabistan’dan yayılan bir virüs iddialarıyla ilgili olarak bir halk sağlığı profesörünü hac döneminde Suudi Arabistan’a gönderdik. Virüs konusunda bir yol haritamız var. Şu anda olağanüstü bir salgın söz konusu değil.

SUUDİ ARABİSTAN VİRÜSÜ
(Hacılar kontrolden geçirilecek mi?) Hayır. Virüsün neden olduğu hastalık konusunda en ufak bir belirti çıktığında 14 gün, 2 hafta süresince takip edeceğiz. Genelde akut solunum sendromu dediğimiz nefes darlığı gelişiyor. O tür hastalara virüs var mı, yok mu, varsa takibe almak gibi bir yol haritamız var. Giderken de hacılara ve oradaki hekimlerimize bütün bilgilendirmeler yapılıyor. Bu semptomlar olduğunda virüsle ilgili tüm tetkikleri yapmaları konusunda bilgi veriliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!