Sabri: F.Bahçe maçları bir basamak üstte

Güncelleme Tarihi:

Sabri: F.Bahçe maçları bir basamak üstte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 18:14

Galatasaraylı futbolcu Sabri, Fenerbahçe maçlarının kendisi için hep bir basamak daha üstte olduğunu söyledi. Genç oyuncu, geçen sene kendilerine yapılanlara karşılık verdiği için rakip taraftarlar tarafından sevilmediğini belirtti.

Sabri, Galatasaray Dergisi'nde yer alan röportajında, Fenerbahçe maçında konsantrasyon bakımından daha üst düzeyde olduğunu belirterek, "Galatasaray'a geldiğimden beri, buna altyapıda dahil, Fenerbahçe maçları benim için hep bir basamak daha üstteydi. Tepki çekmem normal. Geçen sene bize yapılanlara karşılık verdiğim için rakip taraftar tarafından fazla sevilmiyorum. Bu beni fazla etkilemiyor" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'ndaki maçlara çıkmaktan çekinmediğini kaydeden sarı-kırmızılı oyuncu, "Sonuçta taraftarların sahaya inecek halleri yok. Belki yaparlar ama sanmıyorum. Hiçbir zaman çekinmedim. Öyle olsa geçen seneki olaylardan sonra bu sene Kadıköy'e çıkmazdım. Herhangi bir Anadolu takımına giderken de aynı şekilde sahaya çıkıyoruz. Sonuçta orada da bizim taraftarımız var. Onları görünce zaten insan daha mutlu oluyor. 50 bin kişinin arasında 2 bin taraftarımız olması, seslerinin sahada duyulması, bunlar çok motive edici. Geçen sene kadroda yoktum, evde neredeyse cam çerçeve indiriyordum. İnsan oynamayınca üzülüyor. Benim için Fenerbahçe maçında oynamamak daha da üzücü" diye konuştu.

Ali Sami Yen Stadı'nda geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile yaptıkları maçta da kendilerine yapılan tezahürata şahit olduklarını belirten genç oyuncu, "Bu bizi çok kızdırdı ve üzdü. Orada birbirimize söz verdik. 'Şampiyon olacağız' dedik. Ben de 'Şampiyon olduktan sonra mikrofonu alacağım' dedim. O gün de şampiyon olduktan sonra 10 dakikam, mikrofon aramakla geçti. Bütün tezahüratları ezbere bilirim. Sonuçta bize yapılan yanlış bir şeydi. Benim de yaptığım yanlış bir şeydi. Ama karşı takımın yaptıklarına bakarsak, başka rakiplere de söylenen laflar var. Sadece bizi hedef alan takıma yaptım. Başka takımları rencide etmedim" dedi.

"YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

İlk yarının en iyi, en tempolu oynayan takımı olduklarını savunan Sabri, "Önemli olan ikinci yarıda, ilk yarıda yaptığımız hataları, puan kayıplarını yapmayıp şampiyon olmak. İnanıyorum yine şampiyon olacağımıza" dedi.

Takımda Ergün Penbe ile çok daha iyi anlaştığını ifade eden Sabri, Ergün'ün kendisine hep destek verdiğini söyledi.

"YAPTIĞIM TEK HATA, HAKEMLERE OLAN TAVRIM"

Sabri, futbol hayatında yaptığı tek hatanın hakemlere olan tavrı olduğunu dile getirerek, "İçimdeki kazanma hırsı bazen beni kötü şeylere yönlendiriyor. Maçtan sonra 'Niye böyle yapıyorum' diye kendime kızıyorum. Elimden geldiğince önlemeye çalışıyorum ama maç içinde beş dakika sonra bir daha oluyor. Bazen maçtan sonra hakemlerden özür diliyorum. Dışarıda kimseyle kavga etmem, tartışmam. Çok gülen, güldüren bir insanım. Herkes sahada beni öyle gördüğü için dışarıda da öyle sanıyor" şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı oyuncu, eskisi kadar şut çekmemesiyle ilgili soruya, "Bu pozisyonla ilgili. Cesaretim de biraz düştü. Çünkü bir şut çekiyoruz, kötü gidiyor, tepki geliyor. Avrupa'da iyi de vursa kötü de vursa bir alkış, bir destek geliyor futbolcuya. Bir kere ortayı kötü yapınca, insan ikinciye çekiniyor. Son maçta iki korneri kötü attım, bir anda tepkiler yağmaya başladı! İnsan çekiniyor, doğru yapacağı şeyi de yanlış yapmaya başlıyor" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!