Sabancı’da Güler Hanım’a bile mesai saatinde Facebook yasak

Güncelleme Tarihi:

Sabancı’da Güler Hanım’a bile mesai saatinde Facebook yasak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 00:00

Sabancı Holding, 2008’den itibaren çalışanlarının mesai saatleri içinde Facebook başta olmak üzere bazı internet sitelerine girişini yasaklayacak.

Sabancı Holding çalışanları, bu tür sitelere sadece mesai saatleri dışında girebilecek. Sabancı Holding CIO’su Ergun Hepvar, uygulamanın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’dan, en alt kademeye kadar herkesi kapsayacağını söyledi.

SABANCI Holding CIO’su (Chief Information Officer-Bilgi Teknolojileri Direktörü) Ergun Hepvar, 2008 yılbaşından itibaren mesai saatleri içinde Sabancı Holding bünyesindeki bilgisayarların Facebook gibi sosyalleşme sitelerine erişiminin kapatılacağını söyledi. Sabancı Holding’in bilgi yönetimini iş süreçlerinin ana unsurlarından biri olarak gördünü belirten Hepvar, "Mesai saatleri içinde belirlenen sitelere erişimin engellenmesi, Yönetim Kurulu Başkanımız Güler Sabancı ve CEO’muz Ahmet Dördüncü dahil en üst kademeden en alt kademeye kadar tüm çalışanlarımız için uygulanacak" dedi.

KOMİTE BELİRLEYECEK: Mesai saatleri içinde hangi sitelere erişimin engelleneceğini Holding içinde kurulan bir komitenin belirleyeceğini belirten Ergun Hepvar, "Mesai saatleri içinde erişimin engelleneceği siteler Facebook, Yonja gibi sosyalleşme siteleri, on-line oyun siteleri gibi siteler olacak. Ancak mesai saatleri dışında, kullandığımız Web Sence yazılımının kırmızı listesinde olan siteler hariç her yere erişim serbest bırakılacak" dedi.

MESSENGER SERBEST: Microsoft’un on-line haberleşme aracı MSN Messenger’ın verimliliğe olumlu katkısı bulunduğunu ve bir iletişim aracı olarak kullanıldığını belirten Ergun Hepvar, şöyle konuştu: "Messenger ile ilgili tek endişemiz, bu yazılım üzerinden yapılan haberleşmede tüm bilgiler bizim sahibi olmadığımız bilgisayar sistemleri üzerinden gerçekleşiyor. Bu yüzden MSN Messenger’ın çok daha güvenli olduğunu düşündüğümüz kurumsal bir versiyonunu kullanmaya başlayacağız."

SORUMLULUK KONTRATI: Çalışanlarına bir bilgisayar tahsis ettikleri zaman, özel bir sözleşme de imzalattıklarını belirten Ergun Hepvar, "Biz çalışanlarımızın kullandığı bilgisayları kişisel ve kurumsal iki ayrı alan olarak görüyoruz. Çalışanlarımızın doğal olarak şirket bilgisayarlarında kendilerine özel resim, doküman gibi benzeri bilgileri de bulunuyor. Bu bilgilerin yasal olarak suç teşkil eden içerikte olması durumunda bundan çalışanlarımızın sorumlu olduğunu belirten bir sözleşme yapıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın Sabancı Holding tarafından kendilerine verilen kurumsal e-posta adreslerini iş dışında herhangi bir yere kayıt olurken kullanmaları da yasak" dedi.

Sabancı, Kentsa’yı İstanbul depremi için ’yedek’ seçti

SABANCI Holding, bilgi teknolojileri altyapısının ’acil durum yedeklemesi’ni de İzmit’te bulunan Kentsa’da yapıyor. Her türlü doğal afet, savaş ve benzeri durumlar için planlama yaptıklarını söyleyen Ergun Hepvar, böyle bir durum halinde Sabancı Holding’in hayati sistemlerinin çok kısa süre içinde Kentsa’da devreye girebileceğini belirtti.

ISO 27001 alan ilk holding

SABANCI Holding, ISO 27001 belgesini almaya hak kazanarak Türkiye’de bu sertifikaya sahip ilk ve tek Holding oldu. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001 belgesi Sabancı Holding’e, BSI (British Standards Institute) tarafından belgelendirme denetimi sonucunda verildi. Sabancı Holding CIO’su Ergun Hepvar, "Sabancı Topluluğu, bilgiyi, pazarda lider avantajı elde edebilmek ve değer yaratabilmek için için gerekli stratejik bir değer olarak kabul etmektedir. Bu kapsamda, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme için sahip olduğumuz bilgi ve bilgi kaynaklarımızın kurumsallaşması, gizliliğinin, bütünlüğünün ve kullanılabilirliğinin sağlanması, yani Bilgi Güvenliği, temel hedeflerimizden birisidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!