Rüyalarımda sürekli Maradona’yla kupa kaldırıyorum

Güncelleme Tarihi:

Rüyalarımda sürekli Maradona’yla kupa kaldırıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Geçtiğimiz sezon Barcelona formasıyla müthiş bir performans sergileyen Lionel Messi, ikinci kez katıldığı Dünya Kupası için iddialı konuştu. Arjantinli yıldız, “Bugünlerde, sürekli tekrar eden bir rüyam var. Kendimi Diego Maradona’yla birlikte kupayı kaldırırken görüyorum. Uyandığımda, gülümsüyorum, çünkü rüya bile olsa harika!” dedi. Messi’yle Esquire dergisi için Oscar Rodriguez görüştü.

Haberin Devamı

Bu sezon, senin için harikaydı. Sen de, en iyi sezonun olduğunu düşünüyor musun?        

- Bu yılın değil de, geçen yılın en iyi sezonum olduğunu düşünüyorum. Çünkü Barcelona’yla, kazanabileceğimiz her şeyi kazandık. Kişisel başarıları ve takımın başarılarını birbirinden ayırmak, benim tarzım değil. Tamam, bu yıl iyi oynadım, pek çok gol attım, kendimi takdir ediyorum. Ama geçen yıl ıspanya şampiyonluğunu, şampiyonlar Ligi’ni, ıspanya Kupası’nı kazandık. Bu yüzden, en iyi sezonum da geçen sezon oldu.

Ama sadece sana odaklanırsak, daha önce hiç bu kadar iyi olduğunu hatırlamıyorum; yanılıyor muyum?        
 
- Oyunculuk performansımın her zaman aynı olduğunu düşünüyorum.     

Şampiyonlar Ligi’nin yarı finalinde, Inter’le karşılaştınız. Her iki maçta da ağırlığını koyma noktasında sıkıntı yaşadın. Bu durum sende hayal kırıklığı yarattı mı?

- Şampiyonlar Ligi’nden elenmek, benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Her iki maçta da biz daha iyi oynadık; ama Inter, katı savunmasıyla bizim oyuna hâkim olmamızı engelledi. Performansım beni de mutlu etmedi, kendi sorumluluğumu üzerime alıyorum. Ama geçmişi değiştiremem, bu yüzden de bunu kafaya takıp uykumu kaçıramam.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde kaybetmeniz, üzücü değil miydi?

- Inter karşısında avantajlarımızı kullanamadık ve iyi oynamamıza rağmen kazanan onlar oldu. Futbolda kimin neyi hak ettiği ya da etmediği, bitmeyen bir tartışma konusudur.

SAKATLIK İHTİMALİNİ AKLIMA GETİRMİYORUM 

Dünya Kupası’na katıldığın için çok memnun olmalısın...


- Böylesi önemli bir dönemde ciddi bir sakatlığım olmadığı için çok memnunum. Umarım, Dünya Kupası’nın sonuna kadar şanslı olmaya devam ederim. Kötü bir sakatlık yaşarsam ve Dünya Kupası’nın sonuna kadar kalamazsam çok üzülürüm. Böyle şeyleri aklıma getirmemeye çalışıyorum.

Bazıları senin tek başına bir takımı Dünya Kupası şampiyonu yapabileceğini iddia ediyor. Bunları duyunca ne hissediyorsun?

- Bu tarz yorumları ne duyuyorum ne de okuyorum. Arjantin, Dünya Kupası’nı kazanırsa, bu 23 oyuncunun başarısı olacaktır. Başarı, her zaman ekip işidir. ıtalya, dört yıl önce kupayı bu sayede kazanabilmişti. Hem Arjantin’in dünya çapında ünlü, çok kaliteli oyuncuları var. Mesela Gonzalo Higuain... Onun, Dünya Kupası’nda çok başarılı olacağına inanıyorum.

Elemelerde yaşanan sıkıntılardan sonra, Arjantin’in kupayı kazanacağına inanmak biraz zor değil mi?

- Dünya Kupası elemelerinin farklı olduğu bir gerçek... Düşünsenize, neredeyse bütün oyuncularınız Avrupa takımlarında oynuyor ve Güney Amerika’ya gitmeleri pek kolay olmuyor. Oraya gidebilmek için hem zaman hem de enerji harcamak gerekiyor. Tam anlamıyla dinlenemeden, bir-iki antrenmandan sonra, oyuncular kendini maçta buluyor. Bunun, bütün büyük takımlar için zor olduğunu düşünüyorum.

ARJANTİN’İN KUPAYI ALACAĞINA İNANIYORUM

Arjantin’in kupayı kazanabileceğine inanıyor musun?
  

- Elbette inanıyorum. ınanmamak için aptal olmak gerek! Yeni Zelanda, Slovenya gibi takımlar bile aynı amaç uğruna Dünya Kupası’na katılıyor. Başka türlü neden orada olalım ki? Arjantin’in dünya çapında ün kazanmış iyi futbolcuları var; bir kere oynamaya başladık mı, kimse bizi durduramaz!

Dünya Kupası’nı kazanmanın, senin için ne anlamı var?

- Hayatımdaki en büyük gelişmelerden biri olur. Arjantinliler’in kupaya ne gibi bir anlam yüklediklerini açıklamak zor. Dünya Kupası tarihinde önemli bir yere sahip bir takımın, son 24 yıl boyunca kupayı evine götürememiş olması, çok üzücü. Bugünlerde sürekli tekrar eden bir rüyam var. Kendimi, Diego Maradona’yla birlikte kupayı kaldırırken görüyorum. Uyandığımda gülümsüyorum; çünkü rüya bile olsa harika!

Arjantin’in favoriler arasında gösterilmiyor olması, sizin için bir avantaj olabilir mi?

- Doğrusu bu durum, benim hoşuma gidiyor; çünkü böylece sürpriz yapma şansımız artıyor. ınsanları olumlu yönde şaşırtmayı, favoriler arasında gösterilip de hayal kırıklığı yaşatmaya tercih ederim.

MARADONA BENİM ROL MODELİM

Diego Maradona, senin için ne anlam ifade ediyor?


- O, her zaman benim için çok önemli oldu. Gençliğimden beri onunla konuşur, ondan tavsiyeler almaya çalışırım. Futbolu iyi bilen, çok akıllı bir adamdır. Geçmişiyle ilgili gurur duymadığı bazı şeyler var ve her zaman bizi kendi yaptığı hataları yapmamamız için uyarır. O benim rol modelim, çünkü inandığı şeyler uğruna savaşıyor. Çok duygusal bir insan ve duygularını dürüstçe ortaya koymaktan çekinmiyor. Hepimiz ona saygı duyuyoruz, başarıları ve kariyerini örnek almaya çalışıyoruz.

Seni ona benzetmelerinden rahatsız oluyor musun?

- Her Arjantinli futbolcunun, kimi açılardan Maradona’ya benzeyen yönleri vardır. Bu, Pele ve diğer Brezilyalı futbolcular için de geçerlidir. ınsanlar, geçmişin kahramanlarıyla bugünün kahramanlarını kıyaslamaktan zevk alır. Ancak ben, kendi adıma, Maradona’ya yaklaşabileceğimi sanmıyorum. O, benimle birlikte anılmayı değil, tüm zamanların en iyisi olarak anılmayı hak ediyor. Ben, kendi adımı yükseltmek, kendi tarihimi yazmak istiyorum. ıyi bir futbolcu olarak; ama her şeyden çok, Lionel Messi olarak anılmak istiyorum.

Attığın bazı gollerin ve oyunculuk tarzının az da olsa Maradona’ya benzemesi konusunda ne düşünüyorsun?

- Gollerimin, Maradona’nın attığı gollere benzetilmesinden gurur duyuyorum. O, futbol tarihinde unutulmayacak gollere imza attı ama ben topu ayağıma aldığımda onun gollerini düşünerek oynamıyorum. Elimden geleni yapıyorum, çabalarım çoğu zaman golle sonuçlanıyor.

ARJANTİN İÇİN HEPİMİZ SAHADA CAN VERİRİZ

Diego Maradona nasıl bir teknik direktör?

- Kesinlikle harika! Oyuncuları motive etmek konusunda üstüne yok. Hepimiz, Arjantin ve onun için sahada canımızı vermek istiyoruz. Millî takımda yer almayı ve kupayı kaldırmayı dört gözle bekliyoruz.

Arjantin Milli Takımı’nda, Barcelona’daki kadar iyi oynamadığın konusunda eleştiriliyorsun. Bu eleştirilere katılıyor musun?
- Bu soruya, sık sık maruz kalıyorum. Cevap, çok basit. Bir futbol kulübünde oynamakla, milli takımda oynamak arasında çok fark var. Barcelona’da her gün aynı oyuncularla antrenman yapıyorum, birbirimizi kardeş kadar iyi tanıyoruz.

Güney Afrika’da Arjantin için ne gibi harikalar yaratmayı düşünüyorsun?

- Şampiyon olmamız için, elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takımdaki her arkadaşımın da böyle yapacağına eminim.

Haberin Devamı

ARSENAL MAÇININ OYNANDIĞI TOPU EVİME GÖTÜRDÜM

Arsenal karşısında oynadığın oyunun en iyi mücadelen olduğunu düşünüyor musun? O maçta dört gol atmıştın...

- O maçı daima hatırlayacağım. Nicklas Bendtner Arsenal’in golünü attığında ve takımını avantajlı duruma geçirdiğinde, çok endişelenmiştim. Takımıma yardım etmek için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Attığım goller, kendimi harika hissetmemi sağlamıştı. O harika ilk golden sonra daha fazlasının geleceğini hissediyordum. Arsenalli bazı oyuncuların oyundan sonra beni tebrik etmesi, gururumu okşadı. Maçın oynandığı topu evime götürdüm; şimdi baktıkça o maçı hatırlıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!