Rüya takım yaratırım

Güncelleme Tarihi:

Rüya takım yaratırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da balayında olan Rıdvan, F.Bahçe camiasına Hürriyet aracılığıyla seslendi

‘‘Fenerbahçe'nin bu kadrosu ile şampiyon olamaması üzücü’’ diyen Rıdvan Dilmen, sarı lacivertli kulübün emrinde olduğunu belirterek, ‘‘Fenerbahçe taraftarının ne istediğini çok iyi biliyorum’’ dedi. Dilmen, Fatih Terim'in Türk antrenörlerinin önünü açtığını da söyledi.

VANSPOR'a yaşattığı şampiyonluktan sonra Fenerbahçe'yi çalıştırması gündeme gelen Türk futbolunun ‘‘Şeytan’’ lakaplı futbolcusu Rıdvan Dilmen, ‘‘İnanılmaz bir takım yaratırım’’ dedi.

F.Bahçe konusundaki tartışmalar sürerken hakkında, ‘‘Henüz erken, pişmesi lazım’’ gibi sözler sıkça ortalıkta dolaşan Rıdvan, içini HÜRRİYET Haber Ajansı'na dökmeye karar verdi. Eşiyle birlikte balayını geçirdiği Belek'teki Gloria Golf Resort Hotel'de görüştüğümüz Rıdvan, tüm bu söylentilere ‘‘Kahve muhabbeti’’ diyerek sert bir çıkış yaptı.

YANIK KOKUSU GELMESİN

Dilmen, kendisinin Fenerbahçe için daha pişmesi gerektiğini söyleyenlere, ‘‘Fazla pişersem yanık kokusu gelir’’ diye yanıt verdi. Rıdvan, daha sonra şöyle konuştu:

‘‘F.Bahçe, beni eğer Türk antrenör olarak düşünüyorsa, bu özellikle Fenerbahçe camiasında yetişmiş çalıştırıcılar için çok önemlidir. Çünkü, Fatih Terim G.Saray'da bir Türk antrenörün de başarılı olacağını gösterdi. F.Bahçe'de görev alacak kim olursa olsun başarılı olmak zorunda. Çünkü, bu kişinin diğer Türk antrenörlerin de önünü açması lazım.’’

SEVEN VE SEVMEYENLER

Fenerbahçe'ye teknik direktör adayı olduğu zaman hakkında iyi ve kötü bir çok şeylerin konuşulduğunu vurgulayan Dilmen,sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘İyi yönlerim, kötü yönlerim hep konuşulacak. Kendi kendilerine bir şeyler söyleyecekler, kimisi erken, kimisi geç diyecek. Kimisi gerek yok, kimisi çok iyi olur diyecek. Bunlar hep olacak. Diyelim ki 100 kişi bana çok iyi olur desin, sonuçta işler kötü gittiği zaman bunlardan da eleştirenler olacak. Sonuçta ben çok başarılı olacağıma inanıyorum. Bambaşka bir Rıdvan Dilmen var artık. En azından çalışkan. İş disiplini ve çok çalışmak. Bunlar çok önemli. Futbol zekası çok yeterli değil. Yani Fenerbahçe'nin ruhunu yapısını çok iyi biliyorum. Fenerbahçe taraftarının ne istediğini çok iyi biliyorum. Nasıl bir takım istediklerini biliyorum. Herkes Fenerbahçe'de bir deneyimim olduğunu söylüyor.

EŞOFMAN GİYECEKSİN

Benim Fenerbahçe'de teknik direktörlük deneyimim falan olmadı. Menajerdim, eşofman dahi giymemiştim. Eşofman giymeyen teknik direktörün başarılı olma şansı hiç yoktur. Benim Fenerbahçe'deki menajerliğim, şu andaki menajerlik sistemi gibi değildi. İngiltere'deki sistem düşünülerek getirildi. Ama bunun Türkiye'de başarılı olamayacağını öğrendik. Teknik menajer transferini yapacak, bütün transfer yetkisi kendisinde olacaktı. Sezon sonuna doğru gelindiğinde ve diğer sene sezon sonunda ayrıldığım için böyle bir şansım olmadı.

RIDVAN’DAN İNCİLER

1 Ben, Fenerbahçeliyim demiyorum, Fenerliyim.

4 Fazla pişersem yanık kokusu gelir.

2 Ben tabelaya bakarım, skora bakarım.

3 Eşofman giymeyen başarılı olamaz.

4 Kusura bakmasınlar, annem beni erken doğurmamış.

4 Hakan Şükür, son 10 yıla damgasını vuran futbolcu.

5 Terim, Türk antrenörlerinin önünü açtı.

Rüya takımı yaratırım

Menajerlik için Cemil (Turan) Abi'nin adı geçiyor. Cemil Abi ile çalışmak bir şereftir. Sonuçta Fenerbahçeli'dir. O da benim gibi Fenerbahçe'nin nasıl iyi bir yere getirileceğini düşünür’’.

ERKENİ GEÇİ OLUR MU

Teknik direktörlüğü konusunda erken olduğunu iddia edenlere çok içerlediğini söyleyen Rıdvan Dilmen, ‘‘Bunlar ne demek istiyor anlamadım. Profesyonelce çalışabiliyorsa bir insan, erkeni geçi yok bu işin. Bunlar kahve muhabbeti. 47 yaşında olsam çok mu geç olacak. Kusura bakmasınlar, annem beni erken doğurmamış, idare ediverin artık. Van'la Fenerbahçe bir değil diyenler oldu. Tabiki değil, Fenerbahçe büyük bir camia. Vanspor kulübü de çok önemli bir kulüp. Orada da 25 futbolcu ve yöneticiler var. Sıkıntılara rağmen, 50 takımın 1'incisi olduk. Erken diyenler Fatih Hoca'yı örnek gösterip (Göztepe ve Ankaragücü'nde pişti, Galatasaray'da öyle başarılı oldu) diyorlar. Oysa Fatih Hoca, bu takımlara gitmeden de Galatasaray'a gelseydi başarılı olurdu’’ diye konuştu.

Fatih Terim'in Galatasaray'daki başarısı ile Türk teknik direktörlere bir kapı açtığını belirten Rıdvan Dilmen, ‘‘Şimdi Fenerbahçe'de çalışacak Rıdvan Dilmen olur, Mustafa Denizli olur, Erdoğan Arıcı olur. Kim olursa olsun, Fenerbahçe'de yerli Teknik Direktör'ün kapısını ya kapatır, ya da sonuna kadar açar’’ dedi.

AVANTAJI KULLANMALIYIZ

Fenerbahçe Kulübü'nün ekonomik yapısının çok iyi olduğunu, bir çok kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntının Fenerbahçe'de bulunmadığını söyleyen Dilmen, bunun çok önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi. Bu avantajın iyi kullanılması gerektiğini belirten Rıdvan, şöyle dedi:

‘‘Ben skora bakarım, tabelaya bakarım. Ben milyonlarca insanın mutlu olmasını istiyorum. Olmamaları için de hiç bir sebep yok. Sonuç olarak benim işim olur olmaz, ben Fenerbahçe'yle her zaman gurur duymuşumdur. Fikir alış verişi için bile her zaman Fenerbançe Kulübü'nün emrindeyim. Kafamda tasarladığım çok futbolcu var. Benim zaten kafamdaki futbolcuları, teknik direktör olsam da, olmasam da yönetime bildirdim. İnşallah ben olsam da, olmasam da bunlar olur. Çünkü benim oğlum da dahil, taraftarlar çok agresif bir Fenerbahçe izlemek istiyor. Tribünde otururarak çekirdek yiyip, futbol izlemek istemiyorlar. İllaki teknik direktör olayım diye bir çabam da yok. Ama ne olursa olsun, Fenerbahçe'liyim demiyorum, Fenerliyim.’’

Galatasaray'ın bu sezon şampiyonluğu hakettiğini sözlerine ekleyen Rıdvan Dilmen, Hakan Şükür'ün son 10 yıla damgasını vuran bir futbolcu olduğunu belirterek, ‘‘Fener'de de çok iyi oyuncular var. Bu başarıları Fenerbahçeliler'in de yaşamaları lazım. Bu kadar kraliteli oyunculara rağmen bu başarı yaşanamıyor. Üzücü olan bu işte’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!