Rusya krizden etkilenen çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Rusya krizden etkilenen çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 14:54

CUMHURİYET Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden etkilenen çiftçilerin kredi borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Melike Basmacı, Bilgi Edinme Yasası ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na üzüm üreticisinin desteklenmesi ve obezite ile mücadele kapsamında, geçtiğimiz yıl okullarda verilen kuru üzüm dağıtımının devam edip etmeyeceğini sorduğu kaydetti. Rusya ile Türkiye arasında uçak düşürme krizinin başlamasıyla birlikte bu yıl üzüm üreticisinin ürünlerini satacak pazar arayışı içerisine gireceğine dikkati çeken Basmacı, bu nedenle desteklenmesi gerektiğini belirtti. Milletvekeli Basmacı, şöyle devam etti:

"Rusya krizi sonrası turizm sektörü için açıklanan Turizm Eylem Planı’na göre turizm firmalarına ciddi teşvikler verildi. Ancak, tarım sektöründe faaliyet gösteren kuru üzüm üreticileri başta olmak üzere köylülere, çiftçiler için hiçbir çalışma yapılmadı. Oysa, bu kesimde turizmciler kadar krizden etkilendi. Zor günler geçiren çiftçilerin, köylülerin kredi borçları ertelenip, bu kesime teşvik verilmelidir."


BAKMADAN GEÇME!