Rüştü: Beş hafta ayaklarım titredi

Güncelleme Tarihi:

Rüştü: Beş hafta ayaklarım titredi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2004 01:31

Barcelona’da uzun süre yedek oturmak performansımı olumsuz etkiledi. F.Bahçe’deki ilk 5 haftada zorlandım ama, sonra toparlandım. Sahaya güvenli çıktım.

FENERBAHÇE ve milli takımın başarılı kalecisi Rüştü Reçber, tatil için gittiği İtalya’da ilk yarıyı değerlendirdi. Eski takım arkadaşı Beşiktaşlı Mustafa Doğan’ın ailesiyle birlikte Milano’da yorgunluk atan tecrübeli kaleci, ‘İlk yarıyı hedeflediğimiz noktada bitirdik. İki derbi kaybetmemiz kötü oldu. En güzel tarafımız kaybettiğimiz maçlardan sonra çabuk toparlanmamız oldu. Beşiktaş ve Galatasaray’a yenildik, Avrupa’da kötü maçlar oynadık. Buna rağmen istikrarı bozmadık’ diye konuştu.

Avantajlıyız

Devre arasını bir fubol maçının ilk 45 dakikasına benzeten Rüştü, ‘Şu anda soyunma odasındayız. İlk 45 dakikayı avantajlı kapattık. İkinci yarıda daha dikkatli olmalıyız. Rehavete kapılmadan, arzulu, istekli ve mücadeleci yönümüzü sahaya yansıtmalıyız. Taraftarımızın da desteği ile maratonu en önde tamamlamak istiyoruz’ dedi.

Geçen sezon Barcelona’da uzun süre yedek kulübesinde oturmasının performansını olumsuz etkilediğine işaret eden tecrübeli file bekçisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sıkıntı çektim

‘İlk haftalarda oldukça sıkıntı çektim. Uzun süre oynamamak beni olumsuz etkiledi. İlk 5 haftada zorlandım. Ancak son haftalarda tamamen toparlandım. Sahaya huzurlu ve güvenli bir şekilde çıktım. Sıkıntılı günlerde bana destek veren teknik direktörümüz Christoph Daum ile başkanımız Aziz Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda uzun süredir gol yemiyoruz. Bunda taraftarın da önemli bir katkısı var. En büyük gücümüz taraftarlar. Onlara, layık oldukları sevinci yaşatmak istiyoruz.’

İkisi de iyi kaleci

Rüştü,
son olarak iki genç kaleci Volkan ve Recep ile ilgili düşüncelerini dile getirdi:

‘Ben yurt dışına çıkarken de, döndüğümde de, şimdi de aynı şeyleri söylüyorum. İkisi de iyi kaleciler. Benim burada olmam belki onların önünü kesiyor ama, yaşları oldukça genç. En az 10 yıl Türk futboluna başarıyla hizmet edeceklerine inanıyorum. Her ikisiyle de çok iyi anlaşıyorum. Onların şu anda yapmaları gereken tek şey, çalışmak.’

Çizgimizi korumalıyız

Devre arasındaki Belek kampında sakatların da iyileşeceğini ve lige hazır duruma geleceğini anlatan Rüştü, sözlerini şöyle tamamladı:

‘Tam bir kolej takımı gibiyiz. Genç arkadaşlarla, tecrübeliler uyum için çalışıyor. İlk yarıdaki performansımız oldukça iyiydi. İkinci devrede de bu çizgimizi korumalıyız.’

Barça’dan bana bir şey gelmedi

BARCELONA’nın kendisini AB vatandaşlığına aldırmak için açtığı davaya da değinen Rüştü Reçber, ‘Mahkeme ile ilgili gelişmeleri bilmiyorum. Eğer herhangi bir şey olsaydı, menajerlerim şimdiye kadar bana bilgi verirdi. Barcelona’nın beni geri çağırıp çağırmadığı konusunda da bilgim yok. Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağıma benden çok kulüpler karar verecek. Şu anda tek düşüncem; geri döndüğüm Fenerbahçe’de şampiyonluk sevincini yaşamaktır’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!