Ruslardan büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Ruslardan büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 15:10

Marmaris'te bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yat Yarışları Haftası'na katılanların büyük bir çoğunluğunu Ruslar oluşturdu.

Haberin Devamı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından gerçekleştirilen ve 17 ülkeden yaklaşık bin 500 yatçının katıldığı yarışların ikinci günü, verilen startla başladı. Açık denizde yapılan ikinci gün yarışlarında birbirini geçmek için kıyasıya mücadele veren yatçılar renkli görüntüler sergiledi.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Kesgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus turistlerin son yıllarda Güney Ege'ye artan ilgisinin, yat yarışlarında da kendisini gösterdiğini söyledi. Kesgin, yarışlara katılan 159 yatın yaklaşık 100'ünün Rus yatçılardan oluştuğunu kaydetti.

Tarih kitaplarında hep “Rusların sıcak denizlere inme” hayalleri olduğunu gördüklerini ifade eden Kesgin, “Rusların sıcak denizlere inme hayali spor yoluyla gerçeğe dönüştü. Ruslar dostane bir şekilde sporla sıcak denizlere indi. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.

Rusya'da en çok sevilen yarışların başında Marmaris Uluslararası Yarış Haftası'nın geldiğini anlatan Kesgin, Rus yarışmacıların sayısının son yıllarda katlanarak arttığını, Rusya'nın denizcilikle ilgili medya organlarının Türkiye'deki yat yarışlarına yakın ilgi gösterdiğini ifade etti.

23 yılda 17 bin kişi yarıştı
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı Cem Tekdağ ise yat yarışlarının bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğuna değindi.

Tekdağ, 1990 yılından bugüne kadar dünyanın değişik bölgelerinden 30 ülkeden yaklaşık 2 bin 300 yelkenli yat ve 17 bin yatçının bu yarışlarda mücadele verdiğini bildirdi.

Bu arada, 'IRC' (Uluslararası Yarış Klasmanı) ve 'IRC Charter' kategorilerinde toplam 4 klasman grubunda düzenlenen yarışlar kapsamında 5 günde iki açık deniz, üç koy içi olmak üzere 5 yarış sonunda dereceye girenlerin belirleneceği kaydedildi.

Uluslararası Yat Yarışları Haftası'nın Türkiye'nin ve Doğa Akdeniz'in en yüksek katılımlı yelkenli yat yarışları olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!