Rus raket Maria Sharapova WTA İstanbul Cup'a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Rus raket Maria Sharapova WTA İstanbul Cupa geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 11:50

İstanbul'un 22-27 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapacağı WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası'na, ABD'li Lindssay Davenport'un yerine dünya klasmanının dördüncü sırasındaki Rus raket Maria Sharapova'nın da katılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

WTA dünya klasmanının 2 bin 543 puanla dördüncü sırasında bulunan Sharapova, geçtiğimiz yıl, 1975'ten bu yana WTA dünya sıralamasında birinciliğe yükselen ilk Rus tenisçi olarak tarihe geçmişti. Türk tenisseverlerin canlı olarak izleme şansı bulacağı Rus raket, iki yıl önce (2004) Wimbledon'da şampiyon olarak, İsviçreli Martina Hingis'in ardından bu başarıyı yakalayan en genç tenisçi olmuştu. Sharapova, geçen yıl Grand Slam'lerde kupa kaldıramamıştı.
 
WTA İstanbul Cup Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Erginer, daha önce turnuvaya geleceğini açıkladıkları ABD'li ünlü raket Lindsay Davenport'un yerine Sharapova'nın İstanbul Cup'da mücadele edeceğini bildirdi.

Davenport'un sakatlığı nedeniyle turnuvada yer alamayacağını bildiren Erginer, “Davenport'un yerine Sharapova, İstanbul'a geliyor. İstanbul'da tenis kortu Sharapova'nın çığlıklarıyla inleyecek. Bu İstanbul'un tanıtımı için de çok büyük bir fırsattır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erginer, daha önce açıkladıkları Rus tenisçi Anastasia Myskina, Alman Anna-Lena Groenefeld'in de turnuvada mücadele edeceğini kaydetti.

WTA sıralamasında Sharapova 4., Myskina 13., Groenefeld ise 14. sırada bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle gelemeyeceği açıklanan Davenport ise 7. sırada yer alıyor. 

WTA sıralamasında 15'inci bulunan Alman Anna-Lena Groenefeld bu yıl şubat ayında düzenlenen Meksika Açık'ta ilk tekler birinciliğini elde etti. Avustralyalı Samantha Stosur ise çiftlerde dünya sıralamasında bir numarada yer alıyor.
 
Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen WTA İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nı ABD'li raket Venus Williams kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!