Rum'a zeytin dalı

Güncelleme Tarihi:

Ruma zeytin dalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

KKTC Spor Bakanı Tansel Doratlı HÜRRİYET'e açıkladı

‘‘Kimliğimizi yitirmeden Rum'larla ikili temasa açığız’’ diyen Doratlı, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak Barış Olimpiyatlarına KKTC ile Rum Kesimi'nin de alınmasını önerdi.

İkili temas

KKTC Spor Bakanı Tansel Doratlı, HÜRRİYET'e ‘‘Kimliğimizi yitirmeden Rum'larla ikili temasa açığız. Onların takımları bize gelsin, bizim takımlar Rum kesimine gitsin’’ dedi. Bakan Doratlı, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak Barış Olimpiyatlarına KKTC ile Rum Kesimi'nin de katılmasından büyük mutluluk duyacaklarını açıkladı.

Tesis seferberliği

KKTC'li sporcuların yurt dışına çıkma konusunda Avrupa Parlamenterler Konseyi'nden yanıt beklediklerini belirten Doratlı, ‘‘Spor yapma hakkı devletlere değil, kişilere verilen bir haktır’’ dedi. Aldığı cesur kararlarla KKTC sporuna yeni kimlik kazandırmaya çalışan Bakan Doratlı, ülkede tesis seferberliği başlattığını belirterek, ‘‘Ülkemizde toprak saha kalmayacak’’ dedi.

Olimpiyat Evi

Çim sahaları ülke geneline yaymaya başladıklarını, 12 çim sahayı futbol gençliğinin hizmetine açtıklarını, bu rakamı 30'a çıkaracaklarını belirten Doratlı, üç adet orta ölçekli spor salonun da inşasının sürdüğünü açıkladı. Doratlı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin desteği ile yapılacak Olimpiyat Evi için bir arsa tahsisinin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Kapı açıldı

Tekvando, Judo ve Karate Federasyonu'nun, başkanları Eyüp Zafer Gökbilen'in büyük katkıları ile ülkeyi uluslararası platformda başarı ile temsil ettiğini belirten Doratlı, Avrasya Tekvando Federasyonu'nun merkezinin KKTC'ye alınması ve yapılan kongrenin ambargonun delinmesi konusunda büyük olay olduğunu, diğer federasyonlara da kapı açtığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!