Rosberg üst üste ikinci kez kazandı

Güncelleme Tarihi:

Rosberg üst üste ikinci kez kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 18:48

Mercedes AMG Petronas duble yaptı Formula 1 İtalya GP’sinde gülen Nico Rosberg oldu.

Haberin Devamı

Belçika’dan sonra Monza’da da kazanmayı başaran Alman pilot, şampiyona liderliği mücadelesinde de takım arkadaşıyla olan puan farkını 2’ye indirdi. Lider Lewis Hamilton ise istediği başlangıcı yapamadığı yarışta pit-stop stratejisiyle ikinciliği elde etti. 2014’te olduğu gibi İtalya’da duble yapan Mercedes AMG Petronas takımı da markalar sıralamasındaki birinciliğini sürdürdü. Formula 1’de takvimin 14. yarışı olan İtalya Grand Prix’ini Nico Rosberg kazandı.

Alman pilot, böylece üst üste ikinci yarışını da kazanmayı başardı. Lewis Hamilton’ın ikinci olmasıyla birlikte Mercedes AMG Petronas da bir kez daha Monza’da duble yapmış oldu. 

Rosberg üst üste ikinci kez kazandı

İtalya’da yarışa ilk cepten başlayan Lewis Hamilton, lastik seçimi nedeniyle istediği kalkışı yapamadı ve ilk viraj sonunda beşinciliğe geriledi. İkinci cepten mücadeleye başlayan Nico Rosberg ise liderliğe oturdu. Bu andan sonra Rosberg, liderliği elinden iç bırakmazken, kariyerinde ilk kez Monza pistinde yarış birinciliğine ulaşmış oldu. Tek pit-stop taktiği kullanan Hamilton ise yarış başında kaybettiği avantaja rağmen ikinci sıraya kadar yükseldi. İtalya’da kazanan Nico Rosberg, puanını 248’e yükselterek takım arkadaşı ve şampiyona lideri Lewis Hamilton’la arasındaki farkı 2’ye indirdi. Hamilton ise 250 puanla koltuğunu korudu.  

Mercedes AMG Petronas ise 498 puanla markalar sıralamasındaki ilk sırasını korudu.  Formula 1’de sezonun 15. yarışı Singapur Grand Prix’i 18 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek.  Cadde Pisti yarışında Hamilton 2014’te zafere erişmişti. Rosberg ise Singapur’da ilk kez kazanmaya çalışacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!