Ronaldo'dan Türkiye açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ronaldodan Türkiye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 14:55

Portekiz Milli Takımı'nın eski teknik direktörü Luiz Felipe Scolari'nin çalıştırdığı Bunyodkor kulübünün daveti üzerine bu sabah Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gelen Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, bugün ilk olarak Özbekistan Futbol Federasyonu'nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo/ Foto Galeri

Yılın en iyi golü Ronaldo'dan/ Video

FIFA tarafından İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen ödül töreninin  ardından Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gelen Portekizli yıldız, ilk olarak  Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Senatör Mirebrar Usmanov ile görüştü.

Görüşme sırasında Usmanov, Ronaldo'nun Özbekistan'a gelişinin 27  milyonluk ülke için çok önemli ve sevindirici olduğunu ifade ederek, bundan  dolayı Ronaldo'ya teşekkür etti.

Usmanov, daha sonra FIFA tarafından geçen sene yılın futbolcusu seçilen  Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Ronaldo'ya, altın sırmalı geleneksel  Özbek milli kıyafeti “çapan” giydirdi, ayrıca Özbekistan Milli Takımı'nın  flamasını hediye etti.

Daha sonra yerli ve yabancı basın mensupları için bir basın toplantısı  düzenleyen Ronaldo, Özbek futbolu hakkında Scolari'den çok olumlu bilgiler  edindiğini ifade ederek, amacının Özbekistan'da futbolun gelişmesine katkıda  bulunmak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE GELİR MİSİN?

Bir gazetecinin, ileride Türkiye'den teklif gelmesi halinde bunu kabul  edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine Ronaldo, “Bu futbol ve bunda her şey  olabilir” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Bunyodkor kulübüne ait JAR Stadı'nda genç  Özbek futbolculara bir araya gelerek, deneyimlerini paylaşan Real Madrid'in  Portekizli forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo, 20 binden fazla Özbek seyircinin  karşısında topla bir şov gösterisi yaptı.

Ronaldo, bugün akşam Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara  Kerimova'nın başkanı olduğu Özbekistan Kültür ve Sanat Vakfı tarafından  düzenlenecek televizyon, kültür, sanat ve müzik dallarında ülkedeki yılın en  iyilerinin seçileceği törene katılacak.

Geçen yıl Barcelona'nın Kamerunlu yıldız futbolcusu Samuel Eto'o,  Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ve Euro 2008 Şampiyonu İspanya Milli  Takımı'nın yıldız futbolcuları Carles Puyol, Andreas İniesta ve Francesc  Fabregas'ı Taşkent'te ağırlayan Özbekistan'ın Bunyodkor kulübü, son olarak  Barcelona kulübü Başkanı Juan Laporta'yı ülkeye davet ederek, Barcelona ile 2  hazırlık maçı yapma konusunda mutabakat sağlamıştı.


DİĞER HABERLER

Haberin Devamı

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!