Roma'da finalin adı: Nadal - Djokovic

Güncelleme Tarihi:

Romada finalin adı: Nadal - Djokovic
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 09:50

Roma Açık Tenis Turnuvası'na, erkekler ve kadınlarda yapılan yarı final maçlarıyla devam edildi, turnuvada finale yükselen raketler de belli oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'daki “Foro Italico” bölgesinde yer alan toprak kortlarda düzenlenen ve toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın yedinci gününde, yarı final karşılaşmaları oynandı.

Erkeklerde yarı finalin ilk mücadelesinde, dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, bu turnuvada dünya 3 numarası Federer'i eleyen 16 numaralı seribaşı Richard Gasquet'i 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi. Bu sonuçla Nadal, Roma'da bir kez daha finale yükselirken, daha önce oynadığı 5 finalden de zaferle ayrılmıştı. Nadal, geçen yıl vatandaşı David Ferrer'i yenerek, Roma'da zirveye çıkarken, bu başarı kendisini 2010 yılında zirveye taşıyan başarıların ilk halkası olmuştu.

Erkeklerdeki ikinci yarı final maçında ise sezon başından beri bileği bükülmeyen dünya 2 numarası Sırp Novak Djokovic ile 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ile karşılaştı. Maçın ilk setini Sırp raket Djokovic, 6-1 alırken, ikinci sete ağırlığını koyan Andy Murray seti 6-3 aldı ve durumu 1-1'e getirdi. Karşılaşmanın final setinde, iki usta raket birbirine üstünlük sağlayamayınca set, 6-6'lık eşitlikle tie-break'e uzadı. Tie-break sonucunda, Murray'e 7-6(2)'lik üstünlük kuran Djokovic finale yükselmeyi başardı.

Djokovic finalde dünya 1 numarası Rafael Nadal ile oynayacak. İkili, geçen hafta Madrid Açık'ta karşı karşıya gelmiş, Sırp raket, Nadal'ı evinde yenerek, zafere ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!