Roger Federer elendi

Güncelleme Tarihi:

Roger Federer elendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 11:12

Roma Açık Tenis Turnuvası, erkekler ve kadınlarda yapılan üçüncü tur maçlarıyla sürerken, turnuvadaki ilk sürpriz, dünya sıralamasının 3 numarası İsviçreli Roger Federer'in elenmesiyle gerçekleşti.

İtalya'nın başkenti Roma'daki “Foro Italico” bölgesinde yer alan toprak kortlarda düzenlenen ve toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın beşinci gününde, üçüncü tur mücadeleleri, dün gece geç saatlere kadar sürdü.
Turnuvada günün en dikkat çeken sonucu ise erkekler tenisinde 237 hafta zirvede kalmayı başararak, tenis efsaneleri arasında yerini alan 3 numaralı seribaşı Roger Federer'in 16 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet'ye 4-6, 7-6(2) ve 7-6(4) setlerle 2-1 yenilerek, elenmesiyle ortaya çıktı. Roma ile yıldızı bir türlü barışmayan Federer, geçen sezon da turnuvaya ilk turda veda etmişti.

Erkeklerde dünya sıralamasının 1 numaralı ismi İspanyol raket Rafael Nadal, vatandaşı Feliciano Lopez'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi. Nadal, çeyrek finalde turnuvanın 11 numaralı seribaşı ABD'li Mardy Fish'i 7-6(6) ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Hırvat Marin Cilic ile oynayacak.

Bu sezona çok iyi bir başlangıç yapan dünya 2 numarası Sırp Novak Djokovic de turnuvanın 14 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka ile yaptığı mücadeleden 6-4 ve 6-1 setlerle 2-0 galip ayrılarak, adını son sekize yazdırdı. Sırp raketin çeyrek finaldeki rakibi, İspanyol Nicholas Almagro'yu 6-3, 3-6 ve 6-4'lük üç set sonucunda 2-1 mağlup eden dünya 5 numarası İsveçli Robin Soderling oldu.

4 numaralı seribaşı Britanyalı raket Andy Murray de evsahibi ülkeden Paolo Starace'yi 6-3 ve 6-2'lik setlerle yendi ve çeyrek finale çıktı. Murray, Alman raket Florian Mayer ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek.

KADINLARDA SERİBAŞILAR KAYIPSIZ

Kadınlar tenisinin dünya 1 numarası ve aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın (THY) tanıtım yüzü seçilen Danimarkalı raket Caroline Wozniacki, Belçikalı Yanina Wickmayer'i 6-1 ve 7-6(4)'lük setlerle 2-0 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Wozniacki'nin çeyrek finaldeki rakibi ise İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-4, 2-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenen 5 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic oldu.

Turnuvanın 2 numaralı seribaşı raketi İtalyan Francesca Schiavone de Slovak Daniela Hantchuova'yı 3-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 2-1 ile geçti. İtalyan tenisçinin maçını İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüplerinden AS Roma'nın takım kaptanı Francesco Totti de takip etti. Schiavone çeyrek finalde, 6 numaralı seribaşı Avustralyalı Samantha Stosur ile karşılaşacak. Stosur, çeyrek finale Sloven Polona Hercog'u 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek geldi.

3 numaralı seribaşı Belaruslu raket Vicotria Azarenka da Rus Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-4, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Azarenka, çeyrek finalde, bir başka Rus raket Maria Sharapova ile oynayacak. 2004 yılında henüz 17 yaşındayken Wimbledon'ı kazanarak dikkati çeken ardından geçirdiği sakatlıklar nedeniyle eski başarılı günlerini arayan Maria Sharapova, Roma'da çeyrek finale 10 numaralı seribaşı İsrailli Shaar Peer'i 6-2'lik iki setle 2-0 yenerek, ulaştı.

4 numaralı seribaşı Çinli Na Li de Avusturyalı Jarmila Gajdosova'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle fazla zorlanmadan yendi. Çinli raket, çeyrek final mücadelesinde Macar Greta Arn ile kozlarını paylaşacak. Macar Arn da 3. turda, Rus Elena Vesnina'yı 3-6, 7-6(3) ve 7-6(3)'lük iki tie-break setiyle 2-1 elemesini bildi ve çeyrek finale çıktı.

Turnuvaya yarın çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!