Roger Federer ABD Açık'ta rakipsiz

Güncelleme Tarihi:

Roger Federer ABD Açıkta rakipsiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 12:36

Teniste yılın son “Grand Slam” turnuvası olan ABD Açık Tenis Turnuvası, başladı.

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde dün başlayan sezonun dördüncü ve son “Grand Slam” mücadelesi olan 127. ABD Açık Tenis Turnuvası, 9 Eylül'e kadar devam edecek.

Toplam 19.6 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ilk günün sonunda seribaşı raketler bir üst tura kolay çıktı.

New York'ta bulunan USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi'ndeki kortlarda oynanan ilk tur maçlarında tek erkeklerde dünyanın ve turnuvanın 1 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer ile bayanlarda yine dünya ve turnuvanın 1 numarası Belçikalı Justine Henin, rakiplerini geçerek 2. tura yükseldiler.

TEK ERKEKLERDE FEDERER RAKİPSİZ

Dünya klasmanının en üst sırasında bulunan tek erkeklerin tartışmasız lideri İsviçreli Roger Federer, kariyerinin 12. “Grand Slam” zaferi için mücadele ederken, bu turnuvayı da kazanması halinde 4. ABD Açık kupasını kaldırmış olacak. Genç yaşına rağmen şimdiden tenis tarihine geçen Federer, New York'ta da kazanması halinde, 1920-25 yılları arası üst üste 6 grand slam kazanan Bill Tilden'den sonra, dünyada en çok “Grand Slam” kazanan 2. tenisçi olacak. Federer, son 3 yılda kazandığı ABD Açık'ı bu yıl da kazanırsa 1925 yılından bu yana üst üste bu turnuvayı 4 kez kazanan ilk raket olarak tarihe geçecek. Federer, ilk tur maçında karşılaştığı ev sahibi ülkeden Scoville Jenkins'i 6-3, 6-2 ve 6-4'lük set sonuçlarıyla 3-0 yenerek 2. tura çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Tek erkeklerde günün diğer maçlarında turnuvanın 4 numaralı seri başı Rus Nikolay Davydenko, ABD'li Jesse Levine'i 6-4, 6-0 ve 6-1 ile 3-0, 9 numaralı seribaşı Çek raket Tomas Berdych, Fransız Marc Gicquel'i 6-3, 7-6 ve 6-2'lik skorla yine 3-0 yenerken, 10 numaralı seribaşı Alman tenisçi Tommy Haas ise ilk turda karşılaştığı Belçikalı Steve Darcis'i 6-7, 7-5, 6-3 ve 6-4'lük sonuçlarla 3-1 mağlup etti.

TEK BAYANLARDA HENİN BİR ÜST TURDA

Tek bayanlarda dünya klasmanının ve turnuvanın 1 numaralı sporcusu Belçikalı Justine Henin, ABD Açık'ta kariyerinin 7. “Grand Slam” zaferini kovalıyor. Daha önce burada 1 kez kazanan Belçikalı raket, turnuvanın ilk gününde karşılaştığı Alman tenisçi Julia Goerges'i 6-0 ve 6-3'lük set sonuçlarıyla 2-0 yendi.

Haberin Devamı

Bayanlar tenisinin 3 numaralı seri başı Sırp Jelena Jankovic, Slovak Jarmila Gajdosova'yı 6-2 ve 7-6 ile 2-0, turnuvanın 5 numaralı seri başı bir diğer Sırp Ana Ivanovic ise Japon Aiko Nakamura'yı 6-1 ve 6-1'lik skorlarla rahat geçerek bir üst tura adını yazdırdı.

Kariyerinde 4 Wimbledon, 2 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan ve son olarak İngiltere'de yapılan sezonun 3. en büyük tenis turnuvası Wimbledon'da zafere ulaşan ABD'li Venus Williams, Macar rakibi Kira Nagy'yi 6-2 ve 6-1 ile 2-0, Williams kardeşlerden bir diğeri olan

Serena Willams ise Alman Angelique Kerber'i 6-3 ve 7-5'lik set sonuçlarıyla yine 2-0 yenmeyi başardı.
Turnuvanın 14 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva ise ilk turda Fransız Stephanie Cohen-Aloro'yu 6-4 ve 6-3 ile geçerek yoluna devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!