Rivaldo'nun yılı

Güncelleme Tarihi:

Rivaldonun yılı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

1999'da fırtına gibi esen Brezilyalı futbolcu, dünyada ve Avrupa'da yılın futbolcusu olarak ödüllendirilmesinin ardından, EFE Ajansı tarafında ‘‘İspanya'daki en iyi Latin Amerikalı futbolcu’’ seçildi. Rivaldo, FIFA'nın ‘‘Dünyada yılın futbolcusu’’ ödülünün de büyük favorisi.

BREZİLYALI ünlü futbolcu Rivaldo, 1999'a damgasını vurdu. İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Rivaldo, layık görüldüğü dünya ve Avrupa'da yılın futbolcuları ödüllerine bir yenisini daha ekledi. İspanyol haber ajansı EFE, Rivaldo'yu İspanya'da forma giyen en iyi Latin Amerikalı futbolcu seçti. Brezilya Milli Takımı ve Barcelona'da 1999'da sergilediği futbolla büyük beğeni toplayan Brezilyalı futbolcu önce ‘‘World Soccer’’ dergisi tarafından ‘‘Dünyada yılın futbolcusu’’, ardından ‘‘France Football’’ tarafından ‘‘Avrupa'da yılın futbolcusu’’ seçilmişti. EFE ajansı tarafından en iyi Latin Amerikalı futbolcu seçilen Rivaldo, FIFA'nın ‘‘Dünyada yılın futbolcusu’’ seçiminde de finaldeki üç isim arasında. 140 ülkenin milli takım teknik direktörleri arasında yapılan değerlendirme Rivaldo'nun İngiliz David Beckham ve Arjantinli Gabriel Batistuta ile yarıştığı belirtildi. 24 Ocak'ta resmen açıklanacak ödül töreninde Rivaldo'nın FIFA'nın da ödülünü alması bekleniyor.

Seedorf Inter yolunda

İtalyan basını, Real Madrid'de forma giyen Hollanda'lı futbolcunun Inter'e transferi konusunda anlaşma sağlandığını yazdı.

İTALYAN gazetesi ‘‘Gazzetta dello Sport’’ İspanya Ligi'nde Real Madrid forması giyen Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf'un İtalya'nın Inter takımına transfer olmak üzere olduğunu yazdı. Gazete, iki kulübün 40 milyar liret transfer ücreti karşılığı Madrid'de anlaşmaya vardıklarını, işin bugün sonuçlanmasının beklendiğini belirtti. Gazete, İspanya'ya transferi öncesi İtalya'nın Sampdoria takımında forma giyen Seedorf için Real Madrid'in önce 50 milyar liret istediğini, ancak pazarlık sonucu rakamın düştüğünü ifade etti. İki kulübün bu transferi sonuçlandırmasının ardından Brezilya'da tatil yapan Seedorf'un yeni yılda İtalya'ya geleceği belirtildi.

Katalanları Garcİa güldürdü

İSPANYA'daki özel maçta Katalanya Karması, Yugoslavya Milli Takımı'nı 1-0 yendi. Barcelona Olimpiyat Stadı'nda oynanan özel maçın ilk yarısında sakatlıklar nedeniyle oyuna eklenen süre oynanırken, Valencia'da forma giyen Oscar Garcia Katalanlar'a galibiyeti getiren tek golü attı. İlk yarıda üstün bir oyun sergileyen evsahibi Katalanlar, bir çok gol pozisyonundan da yararlanamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

Houtos Olympiakos'ta

YUNANİSTAN 1. Ligi takımlarından Olympiakos, İtalyan Roma takımında forma giyen Lambros Houtos ile anlaştı. 2 yıl önce Roma tarafından Panathinaikos'tan alınan 21 Yaşaltı Milli Takım forması da giyen 20 yaşındaki Houtos'un 4.3 milyon dolar karşılığı 5 yıllık sözleşme yapacağı belirtildi. Roma da bu transferden 5.5 milyon dolar alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!