Rıfat Ilgaz'ın yaşam serüveni sahnede

Güncelleme Tarihi:

Rıfat Ilgazın yaşam serüveni sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2002 13:21

Türk edebiyatına unutulmaz eserler bırakan Rıfat Ilgaz'ın yaşam serüveni sahneleniyor. Tiyatro Simurg'un, hazırlıklarını geçen yıldan bu yana sürdürdüğü "Ha Babam Rıfat De Babam Ilgaz" adlı oyun Teşvikiye Hadi Çaman Tiyatrosunda perde açıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni Mehmet Esatoğlu.

Haberin Devamı

Rıfat Ilgaz'ın Çanakkale Savaşlarına denk düşen çocukluk yıllarından başlayarak, öldüğü 1993 yılına kadar yaşamından kesitler sunan oyun, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana Türkiye'nin bir panoramasını da sunuyor.  

Oyunu Mehmet Esatoğlu yazdı ve yönetti. Bakırköy Belediye Tiyatrosu Oyuncularından Kemal Bilginer, İstanbul Sahnesi'nden Serkan Durak, Mehmet Esatoğlu, Erkan Kalkan ve Tiyatro Simurg'dan Hale Üstün, Çiğdem Canım Akan, Aynur Diz, Senem Sönmez, Sevgi Doğan, Timur Ölkebaş, Murat Bayar, Bülent Arslan, Hasan Mullaoğlu, Aziz İzzet Biçici'nin değişik rolleri paylaştıkları oyunda dansları Elif İlhan sergiliyor.

Koreografi düzenini Sibel Günart'ın yaptığı oyunun dekorlarını Timur Ölkebaş ve Uğur İşbilir, kostüm düzenlemesini Aynur Diz fon resmini Melis Basmacı gerçekleştirdi.
"Ha Babam Rıfat De Babam Ilgaz" adlı oyun 22 ve 25 Mayıs 2002'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde ve 28 Mayıs 2002'de Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde sergileniyor. Oyunların başlama saati 20.30.
Hürriyetim/ Kültür- Sanat)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!