Renault 2017 için sürpriz isimle anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Renault 2017 için sürpriz isimle anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 16:14

2016 yılında Formula 1'e fabrika takımı olarak geri dönen Renault, 2017 sezonu için Force India pilotu Nico Hulkenberg ile anlaştı.

Haberin Devamı

2014 yılından bu yana Force India ile  yarışan Nico Hulkenberg, Renault'nun kendisine yaptığı teklif üzerine  Force India ile olan anlaşmasını sonlandırmıştı.

Force India'da 2 bölümden oluşmak üzere 5 sene geçiren Hulkenberg, sene sonunda takımdan ayrılacak ve gelecek sene Renault adına yarışacak. Hulkenberg'in anlaşması 2 senelik olacak.

29 yaşındaki sürücü şu anda 54 puanla 9. sırada, takım arkadaşının 26 puan gerisinde yer alıyor.

Bir ara Sergio Perez'in adı Renault ile anıldı ancak Meksikalı sürücü takımında devam etme kararı almıştı.

Alman pilot Renault'ya katılmasının ardından oldukça mutluydu ve şöyle konuştuk "2017'de Renault Sport Formula 1 Takımı'na katılacağım için çok mutluyum. Renault her zaman motor sporları dünyasında büyük oyunculardan oldu ve inanılmaz anılara sahip. Michael Schumacher dönemiyle Renault Formula 1'i Almanya'da büyütme konusunda yardımcı oldu ve yarışlara olan ilgimin ateşlenmesinde etkili oldu."

Haberin Devamı

"Renault ailesinin bir parçası olarak aracı geliştirmek ve yeni hikayeler yazmak istiyorum. Bu sene kalan yarışlarda, takımlar şampiyonasında 4. olabilmemiz için Force India için elimden geleni yapacağım. Tüm Force India takımı için bu harika bir başarı olur. Burada geçirdiğim zaman için harika bir son olur. Force India'nın bu yeni şansı kullanma şansı vermesinden dolayı minnettarım." dedi.

Hulkenberg'in takım arkadaşının Ocon, Kvyat, Bottas veya Sainz olması bekleniyor.

Renault 2017 için sürpriz isimle anlaştı
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!