Rekortme yüzücü başarıya doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Rekortme yüzücü başarıya doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 10:19

Çanakkaleli dünya serbest dalış rekortmeni yüzücü Cenk Devrim Ulusoy, geçen hafta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Fethiye'de düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği yine kimseye kaptırmadı.

Cenk Devrim Ulusoy, Fethiye'deki şampiyonada Küp Apnea (10 metre derinlikte tek nefesle mesafe kat etme) kategorisinde ilk gün 140 metreyle turnuvanın en iyi derecesini yaptığını söyledi.

Aynı zamanda Sualtı Milli Takımı'na seçme niteliği taşıyan şampiyonada, rakiplerine çalışma sistemini ve rekorlarını göstermemek için kendisini fazla zorlamadığını belirten Ulusoy, “Burada önemli olan milli takıma seçilmekti. Onu da başardım” dedi.

Ulusoy, milli takıma seçilen diğer sporcu arkadaşlarının da çok kaliteli yüzücüler olduğunu, Türkiye'de su altı sporlarında artık çıtanın yükseldiğini ve dünya standartlarının yakalandığını kaydetti.

28 Temmuz'da İtalya'nın Bari kentinde yapılacak Dünya Sualtı Oyunları Şampiyonası'nda rekor kırıp, dünya şampiyonu olabilmek için her gün Çanakkale Boğazı'nda babası Mustafa Teoman Ulusoy ve milli takımdan arkadaşı Şahika Encümen ile hazırlanan Ulusoy, şunları söyledi:
"Akçansa'nın sponsorluğunda çalışmalarımı genelde denizde yapıyorum. Havuz antrenmanlarımı da Kolin Otel'in havuzunda gerçekleştiriyorum. Denizdeki akıntı, su yoğunluğu ve dalga gibi dezavantajlar, bana yarışmalarda avantaj sağlıyor. Hedefim İtalya'daki yarışmada, Küp Apnea'da bana ait olan 152 metrelik dünya rekorunu daha da geliştirmek, Dynamik Apnea (tek nefesle su altında en fazla mesafeyi yüzme) kategorisinde ise İtalyan Michelle Tomassi'ye ait olan 184 metrelik rekoru ele geçirip, ülkeme rekor ve madalyalarla dönmektir."

Ulusoy, çalışmalarının son derece iyi gittiğini, ailesinin desteğiyle Türk bayrağını İtalya'da dalgalandıracağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!