Rekorlar sürecek

Güncelleme Tarihi:

Rekorlar sürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Halter Şampiyonası'nda 4 dünya rekoru kırarak üç altın madalya kazanan küçük dev adam, ‘‘En büyük isteğim, depremler depremlerle sarsılan halkımın acılarını üstün başarılarla biraz olsun hafifletebilmekti. Bunu başarabildiysem ne mutlu bana’’ dedi.

HALTERDEKİ rekor makinamız Halil Mutlu, dünyayı şaşkına çevirdiği podyumdaki dakikaları anlattı. Atina'daki Dünya Şampiyonası'nda 4 dünya rekoru kırıp, üç altın madalya alan Halil, ‘‘En büyük isteğim, depremlerle sarsılan halkımın acılarını üstün başarılarla biraz olsun hafifletebilmekti. Bunu başarabildiysem ne mutlu bana’’ dedi. Ankara'da şampiyonaya hazırlanırken her akşam Atina'daki yarışmayı düşündüğünü ve kıracağı rekorlar sonrası, depremzedelerin televizyon başında kendisini alkışlayışlarını hayal ettiğini belirten Halil şöyle devam etti: ‘‘Milli futbol takımımızın ve G.Saray'ın elde ettiği sonuçlarla halkımızın yüzünü güldürmesi beni hem mutlu etti, hem de bu duyguyu çok kıskanmıştım. Bu beni daha da kamçıladı. Ve en az onlar kadar başarılı olacağıma and içtim. Dünyanın 39 en iyi sporcusunu geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkmak gerçekten keyif verici.’’

Daha rekorlarının bitmediğini, Sydney'e ve Atina'ya daha çok şeyler sakladığını iddia eden küçük dev adam, ‘‘Önümdeki en az iki olimpiyatta da rekorlarla birincilik kürsüsüne çıkacağım’’ dedi.

Yunan televizyonları ve yazılı basınında dün övgüyle bahsedilen Halil, bundan çok mutlu olduğunu ve Atina'da gerçekten kendisini evinde gibi hissettiğini bir kez daha belirterek, ‘‘Yunanistan bana şans getiriyor. Gerçekten buna inanıyorum. Çünkü bugüne kadar dört kez geldiğim Atina'da hiç kaybetmedim. Olimpiyatlarda da aynı şeyin olacağını ve kendimi en iyi sporcular listesine yazdıracağıma şimdi daha çok inanıyorum’’ dedi.

Bakanlardan 2004 görüşmesi

ATİNA'ya haltercilerimize destek olmak için gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Halil Mutlu'nun başarılarıyla gururlanırken, Yunan meslektaşı Andioas Furas ile 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın iki ülkenin ortaklaşa organizasyonunu görüşmek için bir kez daha biraraya geldi. Mutlu'nun yarışmasından sonra birlikte yemeğe giden iki Bakan, deprem felaketinden sonra yakınlaşan iki halkın bu sayede daha çok kaynaşacağını belirterek, organizasyonun ince ayrıntılarını konuştu. Ünlü, 2004 Olimpiyatları için Atina'ya her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

Halil yeni Cep Herkülü

Yunan basını haltercimize yeni ünvanını verdi

YUNAN basını, Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde, 56 kiloda podyuma çıkan Halil Mutlu'ya ‘‘Yeni Türk cep herkülü’’ unvanını yakıştırdı. Türklerin, halterde devlerin devi cep herkülü Naim Süleymanoğlu'ndan sonra 2. cep herkülünü de podyuma çıkardıklarını belirten gazeteler, 3 altın madalya ve 4 dünya rekoru kıran Mutlu'nun kilosunda toplamda 300 kiloyu aşan ilk sporcu olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Halil Mutlu'nun tüm dikkatleri kendi üzerine topladığını ve başarısını, Türk ve Yunanlı depremzedelere ithaf ettiğini kaydeden Katimerini gazetesi, ‘‘Mutlu yalnızca halter kaldırmıyor’’ dedi. Mutlu'nun korkunç bir kolaylıkla rekorları kırdığını kaydeden Elefteros Tipos gazetesi de ‘‘Podyumun hakimi Mutlu’’ derken, Elefteros Tipos, Mutlu'nun şampiyonaya damgasını vurduğu yorumunu da yaptı. Naim Süleymanoğlu'nun tribünlerde Mutlu'yu izlediğini belirten To Vima gazetesi ise Türk sporcunun Süleymanoğlu'nun hatırını kırmayarak,rekorları art arda kırdığını yazdı.

To Vima, Mutlu'nun dün geceki başarısı ile halter tarihine geçtiğini de belirtti.

Gururumuz Halil

En yakın rakibine 20 kilo fark atarak altın madalyaları kapan Halil Mutlu, şampiyonanın en iyi haltercisi unvanına aday gösterildi.

YUNANİSTAN'ın başkenti Atina'da devam eden Erkekler Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde, en yakın rakibine toplamda 20 kilo fark atarak altın madalyaları kapan 56 kilo sporcumuz Halil Mutlu, tüm otoriteler tarafından tartışmasız şampiyonanın en iyi haltercisi unvanına aday gösterildi. Çinli, Bulgar, Rus ve Yunan takım antrenörleri, Naim'den sonra Halil Mutlu'nun müthiş bir sporcu olduğunu ifade ederek, ‘‘Olimpiyatlarda da ona yetişmek çok zor’’ dedi. Koparmada 137.5, silkmede 166 kilo kaldırarak tam dört dünya rekoruna imza atan Halil, halterde Sydney barajını aşan ilk sporcumuz unvanını da kazandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!