Rekor sinyali

Güncelleme Tarihi:

Rekor sinyali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 00:00

Veselinoviç döneminde ilk haftaya 5-0’lık Rize galibiyetiyle giren sarı lacivertliler, kendisine ait 103 gollük rekora gözünü dikti. Hat-trick yapan Alex’in yanı sıra Tümer’in de gollerini sıralaması taraftarı şimdiden coşturdu.

Tüm zamanların en iyi sezon başlangıcını yaparak Kayseri Erciyesspor’a yarım düzine gol atan Fenerbahçe, 100. yılında rekor sinyali verdi. 4 hazırlık maçında 18 gol attıktan sonra resmi maçlarda da fırtına gibi esen sarı lacivertliler, son 3 maçında 15 gol atarken, kalesinde tek gol bile görmedi. B36 Torshavn’ı gole boğan Kanarya, kendi saha ve seyircisi önünde son 60 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta taraftarını coşturdu.

1988-89 sezonunda gol rekoru kırarak ligi 103 golle şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, sezonun ilk maçında Rizespor’u deplasmanda 5-0 mağlup etmişti. Teknik direktörlüğünü Todor Veselinoviç’in yaptığı efsane takımın elde ettiği başarıyı tekrarlamak isteyen sarı lacivertli futbolcular, 100. yılın galasındaki performans ile umut verdiler. Zico yönetimindeki sarı lacivertli ekip Dinamo Kiev maçı öncesinde ışıl ışıldı.

Attığı ve attırdığı gollerle takımına hayat veren Alex de Souza’nın yanında görev yapan Tümer Metin’in de takıma çabuk uyum sağlaması yönetimi mutlu etti. Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki ikinci resmi maçını da golle süsleyen Tümer, Beşiktaş’tan sonra 100. yılını kutlayan Fenerbahçe’de de şampiyonluk sevincini yaşamak istiyor.

Dinamo Kiev hazırlığı

HAFTAYI
6-0’lık Kayseri Erciyespor galibiyetiyle kapayan Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Çarşamba günü oynanacak maç için start alan sarı lacivertlilerin akşam yapılan antrenmanı oldukça neşeli geçti. Aslar düz koşuyla yetinirken, yedekler çift kale maç oynadı. Zico futbolcularıyla kısa bir konuşma yaparak ortaya koydukları futbol için tebrik etti. Brezilyalı çalıştırıcı, kırmızı kart gören Appiah’la özel görüştü.

UEFA’dan Fener’e övgü

UEFA
’nın resmi internet sitesi, Fenerbahçe’nin galibiyetine övgü yağdırdı. Alex’in süper oyununu hat-trick’le süslediği maçta iki de asist yaptığı belirtilen uefa.com’da Zico’nun Türkiye Ligi’ne mükemmel bir başlangıç yaptığı belirtildi. Appiah’ın oyundan atılmasıyla yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayan sarı lacivertlilerin özellikle Alex’in oyunuyla sonuca gittiği kaydedildi.

Appiah geceyi uykusuz geçirdi

FENERBAHÇE
Teknik Direktörü Zico’nun yardımcısı Santana, K.Erciyespor maçı için ilginç bir yorum yaptı. Maçtan sonra Fenerbahçe televizyonuna konuşan Brezilyalı çalıştırıcı, "Appiah, çıktı seyirci girdi" ifadesini kullanarak, futbolcuları sahada yalnız bırakmayan tribünlerin farklı galibiyette önemli rol üstlendiğini söyledi. Bu arada idari menajer Volkan Ballı, Appiah’ın gördüğü kırmızı kart nedeniyle geceyi uykusuz geçirdiğini söyledi.

Aziz Yıldırım kontrolden geçti

KAYSERİ
Erciyesspor maçının 11. dakikasında stada geldikten sonra hakkında "Hastanelik oldu" yorumları yapılan başkan Aziz Yıldırım’ın Acıbadem Hastanesi’nden rutin sağlık kontrolünden geçtiği açıklandı. Kulübün resmi sitesinde yapılan açıklamada başkanın sağlık kontrolünün beklenenden daha fazla sürmesi nedeniyle maça geç kaldığı vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!