Rekor katılımla başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Rekor katılımla başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 14:49

22. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından Allianz Sigorta'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışlarda, 15 ülkeden yaklaşık bin 50 yelkencinin mücadele vereceği belirtildi. 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında yapılacak yarış haftasıyla ilgili Uluslararası Yat Kulübü Başkanı Cem Tekdağ, kulüp bahçesinde basın toplantısı düzenledi.

Yarış haftasının 1990 yılında 8-10 arkadaşın başlattığı hafta sonu eğlencesinden, bugün gerçek anlamda bir uluslararası yelkenli yat yarışına dönüştüğünü ifade eden Cem Tekdağ, “Marmaris Uluslararası Yarış Haftası, 22. yılında rekor katılımla başlıyor. Şu anda 151 teknenin kesin kayıt yaptırdığı Türkiye'nin en yüksek katılımlı yelkenli yat yarışı, yine Marmaris'te gerçekleşecek. Katılımcı sayısının yarış gününe kadar 160'ı bulmasını bekliyoruz” dedi.
Bölgenin ve Türkiye'nin yat turizmine katkı vermek ve yelken sporuna gönül verenlere nitelikli bir yarış olanağını sunmak amacıyla bu yarışları düzenlediklerini anlatan Tekdağ, yarışların Marmaris'e hem ekonomik, hem de sosyal anlamda katkıları olduğuna işaret etti.

Etkinlik sayesinde bir deniz kenti olan Marmaris'te geleceğin yelkencilerinin yetişmesine katkı verildiğine de dikkati çeken Tekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Gündüzleri hayli çekişmeli geçen yarışların ardından yelkenciler, yorgunluklarını müzik ve danslar eşliğinde düzenlenen gecelerde atacaklar. Gündüzleri çekişme ve yarış, geceleri eğlence ve barış. Marmaris Uluslararası Yarış Haftası'nın markalaşmasında çok önemli katkısı olan akşam etkinlikleri, katılımcıların tanışmaları ve kaynaşmalarını sağlayarak yarış haftasının sosyal yanını güçlendirmektedir. Bu eğlenceler sayesinde yarışa katılanlar yarışmanın yanı sıra, unutulmaz bir hafta yaşayarak ülkelerine dönmektedirler.”

Bu arada, basın toplantısında Marmaris Uluslararası Yarış Haftasını geçmiş yıllardaki afişleri ve yarışlarda dağıtılan tişörtler de sergilendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!