Reha Erus: Sen oyna Gori

Güncelleme Tarihi:

Reha Erus: Sen oyna Gori
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2000 00:00

Reha ERUS
Haberin Devamı

FLORANSA ayakta

Dahası Floransa halkı, ‘‘Tiran’’a benzetilen, başkana karşı, eli kolu bağlıyken ortaya çıkan, ‘‘Cesur yürekli Terim'in’’ koyduğu postanın zevkini yaşayıp, zafer naraları atıyor.

Benim bildiğim, tanıdığım Terim, haklı olduğu davada Gori'nin şart koştuğu gibi ne pişmanlık duyar, ne özür diler, ne de tükürdüğünü yalar. Gori bu savaşı kaybetti.

FLORANSA kenti ayakta, Firenze kaynıyor... Nasıl kaynamasın ?..

Taraftar, medya, futbolcu hatta ve hatta bazı yöneticiler, mor menekşeli kulübün tek patronu Vittorio Cecchi Gori'ye ateş püskürüyor. UEFA Kupası'ndan elenen Fiorentina'da Terim, Parma maçı ile geçmişe sünger çekip, lige mükemmel bir başlangıç yaptı. Ancak, başkan yine sahneye, - pardon annesinin televizyon kanalına- çıkarak, Türk hocaya tehtidler savurdu. Gori'nin bu tavrı Floransa'lı futbolseverleri galeyana getirdi.

Gazetelere bakıyorum... Tümü Terim'in, hem yaptığı yazılı açıklamayla, hem de sahadaki futbolla Gori'ye ders verdiğini hatta darbe indirdiğini yazıyor. Terim'in bu tavrı Çizme'de hem hayretle, hem de alkışlarla karşılanıyor.

HAZMEDEMEDİ

‘‘İşte Gori bunu hazmedemedi’’ diyorlar. Terim'in, başkana beklenmeyen çıkışını, ‘‘Cesaretli ve onurlu bir hareket’’ diye yorumluyorlar. Ve ekliyorlar, ‘‘Trapattoni bile Gori'nin karşısında el pençe divan dururdu. Ama Terim geleceğini tehlikeye atma pahasına ilkeleri neyi gerektiriyorsa onu yaptı’’

Ve Floransa şimdi, lig arefesinde kalem, kağıtla kumar oynayan ve sonucunu alan Terim'i alkışlıyor. Çünkü Gori'ye öfke kusuyor, istemiyor, istifaya zorluyor, aforoz ediyor, yuhalıyor. Daha da öteye giderek, ‘‘Tiran’’a benzetilen, başkana karşı, eli kolu bağlıyken ortaya çıkan, ‘‘Cesur yürekli Terim'in’’ koyduğu postanın zevkini yaşayıp, zafer naraları atıyor.

GORİ KAYBETTİ

Evet... Siyasetçi ruhu ile arkadan konuşmayı tercih eden ve beceren başkana layık olduğu yanıt Terim'den sonra, Floransa halkından geldi. Terim kahraman ilan edildi. Gori'nin televizyonda sorduğu, ‘‘Türk'ün bu kışkırtısı sonrası Floransa, Terim'i mi, yoksa beni mi destekler?’’ sorusuna yanıt çoktan geldi. Floransa, Medici Ailesi'nden bu yana özlemini çektiği, ‘‘Mertlik’’ten yana tavır koydu.

Benim bildiğim, tanıdığım Fatih Terim, Cecchi Gori'nin şart koştuğu gibi ne pişmanlık duyar, ne özür diler, ne de tükürdüğünü yalar. Gori'nin 7 ay sonraki seçimler için bölgesinde başlattığı propaganda taktiği ters tepti. Bu savaştan kendisi mağlup çıkacak. Bunu dün anladı. Fatih Terim mi ? Kumarını oynadı ve kazandı. Kredisi, itibarı arttı. Şimdi İtalyan Kulüpleri kendisine bir başka saygınlıkla bakıyor. Örneğin İnter. Hocası Lippi, Reggina yenilgisinden sonra Başkan Moratti'ye seslenerek, ‘‘Sizin yerinizde olsam beni kovardım, futbolcuların kıçlarına da birer tekme atardım’’ derse Terim hoca Çizme'de asla aç kalmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!