Reformlarla birlikte performans artacak

Güncelleme Tarihi:

Reformlarla birlikte performans artacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 20:29

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Washington ziyaretinde Türkiye'de geçen hafta gerçekleşen halk oylamasının sık sık sorulduğunu belirterek, “Herkes Türkiye’deki referandumu merak ediyordu. Bu referandum sonucunda olacakları kendilerine anlattık. Dolayısıyla gerçekten herkesin Türkiye’nin bu sürecini iyi anlaması için elimizden geleni yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası Para Fonu (IMF) - Dünya Bankası Bahar Toplantıları ve G20 Görüşmeleri kapsamında ABD'nin başkenti Washington’da bulunan Şimşek, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Şimşek, yoğun ve verimli geçen ABD ziyaretinde birçok yatırımcı grubuyla buluşma fırsatı bulduğunu ifade ederken, "Üç aşağı, beş yukarı Amerika’nın bütün portföy yöneticileriyle bir araya geldik. Gerçekten trilyonlarca dolar yöneten şirketlerin temsilcileriyle buluştuk. Oradan benim edindiğim izlenim, Türkiye’ye ilişkin algı olumlu. Özellikle referandumdan 'evet'in çıkmasıyla istikrarın pekişeceğine dair inancı onlar da taşıyorlar. Reformların hızlanmasını tabii ki öngörüyorlar. Zaten anlattığımız hikaye de üç aşağı beş yukarı bu çerçevede. Onun için, yatırımcı ayağı inşallah önümüzdeki dönemde daha destekleyici olacak” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

NOKTA TAHMİN YOK

Türkiye ekonomisinin muhtemelen nisan sonrasında hızlanacağını öngören Şimşek, bunda azalan belirsizlik ve risklerin yanı sıra küresel toparlanmanın önemli rol oynayacağını anlattı. Şimşek, ayrıca hükümetin reform programına döneceğini belirterek, “Yapacağımız reformlarla beklentileri olumlu etkileyeceğiz ve onun sayesinde Türkiye inanıyorum ki bu sene daha iyi bir performans gösterecek” dedi. Bununla birlikte ekonomi hakkında “nokta tahminleri” yapmadığını vurgulayan Şimşek, orta vadeli programda belirlenen yıllık yüzde 4’ün biraz üzerinde büyüme hedefinde değişikliğe gidilmediğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!