Real Madrid Napoli maç sonucu: 3-1 | İşte maç özeti ve goller

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid Napoli maç sonucu: 3-1 | İşte maç özeti ve goller
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 07:48

Real Madrid Napoli maçı ile Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam oynanan mücadele nefes kesti. Real Madrid Napoli maçı dün akşam hızlı başladı ve bol pozisyonlu bir karşılaşmaya sahne oldu. Real Madrid sahasında İtalyan temsilcisi Napoli'yi 3 golle geçerken, seyir zevki yüksek bir mücadele oldu. İşte Real Madrid Napoli maçının özeti ve karşılaşmanın golleri

Haberin Devamı

Real Madrid, Napoli'yi 3 golle geçti..  İspanyol ekibi Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda İtalyan temsilcisi Napoli'yi ağırladı.               

Karşılaşmanın 8. dakikasında Lorenzo Insigne, uzak mesafeden yaptığı şık vuruşta golü bularak Napoli'ye 1-0'lık üstünlüğü getirdi. Mağlup duruma düştükten sonra baskısını artıran Real Madrid, 18. dakikada Karim Benzema'nın kaydettiği golle beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı. Şampiyonlar Ligi'nde 51. golünü atan Benzema, Thierry Henry'yi geride bırakarak Şampiyonlar Ligi'nin en skorer Fransız futbolcusu oldu.             

İkinci devreye de etkili başlayan Madrid ekibi, 49. dakikada Toni Kroos'un attığı golle 2-1 öne geçti. Mücadelenin 54. dakikasında Real Madrid adına sahneye çıkan Carlos Casemiro, ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla rakip fileleri havalandırarak farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve rakibini 3-1 mağlup eden Real Madrid, rövanş maçı öncesi avantaj elde etti.               

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile Real Madrid ve Arsenal ile Bayern Münih arasındaki rövanş maçları, 7 Mart'ta oynanacak.      

Real Madrid Napoli maç sonucu: 3-1 | İşte maç özeti ve goller

İki takım daha önce sadece 1987/88 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda karşılaşmış, Real Madrid rakibini toplamda 3-1'lik skorla elemişti. Real Madrid, İtalyan takımlarıyla Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarında karşılaştığı sekiz eşleşmenin yedisinde elenen taraf oldu. Real sadece geçen sezon Son 16 Turu'nda Roma'yı eleyebildi.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde arka arkaya 20 sezondur gruplardan çıkmayı başarıyor ve bu alandaki rekorun sahibi konumunda. Madrid ekibi ayrıca son altı sezondur da turnuvada yarı final oynuyor. Napoli tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi grubunu zirvede tamamladı, ancak İtalyan ekibi turnuvada Son 16 Turu'ndan daha ileri gidemedi. 2010/11 sezonundan bu yana, Real Madrid evinde oynadığı 39 Şampiyonlar Ligi maçının 33'ünü kazandı. Real'in bu sürede kaybettiği iki maçta rakipleri Barcelona ve Schalke'ydi.

Haberin Devamı

Real Madrid evinde oynadığı son 33 Şampiyonlar Ligi maçının tamamında gol attı ve bu alanda turnuvanın en uzun serisine sahipler. Şampiyonlar Ligi'nde Bernabeu'da kalesini gole kapatan son takım Barcelona'ydı. Napoli, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı 10 maçın sadece birinde kalesini gole kapatabildi. Napoli bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda yenilgi yüzü görmedi. Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 433 dakikadır gol atamıyor ve Real Madrid kariyerindeki en uzun gol atamama serisini yaşıyor. Ronaldo, Real Madrid formasıyla çıkdığı 38 eleme turu maçında 34 gol attı.

Karim Benzema, Real Madrid'in Şampyionlar Ligi'nde attığı son altı golün dördünün sahibi. Benzema, turnuvada 50 gol barajını geçen altıncı oyuncu. Dries Mertens, Napoli'nin Şampiyonlar Ligi'nde attığı son sekiz golün altısına direkt katkıda bulundu.

BAKMADAN GEÇME!