Oturarak, sandalyede ve seccadesiz namaz kılınır mı?

Güncelleme Tarihi:

Oturarak, sandalyede ve seccadesiz namaz kılınır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:36

Namaz kılmak, Müslümanlara farz olarak kılınmış olan ibadetlerden biridir. Aynı zamanda namaz kılarken gerçekleştirilesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bunların ilki abdest almaktır. Namaz konusunda en çok merak edilen sorular ise oturarak, sandalyede ve seccadesiz namaz kılınıp kılınmayacağıdır. Oturarak namaz kılınır mı? Sandalyede namaz kılınır mı? Seccadesiz namaz kılınabilir mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Namaz kılarken, daha doğru kılmak adına edinilmesi gereken bazı bilgiler vardır. Bu bilgiler sayesinde namaz ibadeti daha feyizli ve doğru gerçekleştirilebilir. Bu nedenle araştırmak çok önemlidir.

Oturarak Namaz Kılınır mı?

Oturarak namaz kılınması konusu özellikle orta ve ileri yaş grubu insanların en çok merak ettiği konulardan biridir. Kişinin sağlık şartlarının el vermemesi durumunda namaz ibadetinden geri kalmamak için oturarak da namaz kılınabilir.

Sandalyede Namaz Kılınır mı?

5 vakit namaz, her Müslümana farz kılınmış bir ibadettir. Bu durumda namaz ibadeti vaktinde kılınmaya özen gösterilmeli, eğer vaktinde kılınamıyorsa mutlaka kazası yapılmalıdır. Ancak bazı şartlarda sağlık durumunun kötü olması ve bacaklarda yaşanan sorun nedeni ile sandalyede namaz kılınması gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

Seccadesiz Namaz Kılınır mı?

Seccadesiz namaz kılınması en çok merak edilen konulardan biridir. Seccadesiz namaz kılınması şartların el vermemesi durumunda yapılabilir. Ancak bununda şartları vardır. Namaz kılınacak olan mutlaka temiz olmalıdır. Eğer seccade benzeri temiz bir örtü var ise onunla da kılınabilir.

Kaynak: Diyanet https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/323/dizlerinde-rahatsizligi-olanlarin-sandalyede-namaz-kilmasi-caiz-midir-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!